Меѓународна консултантска Џонс Ланг LASALLE предвидува
дека домување цени во Бугарија град Софија и Букурешт , Романија падне
12 % до 20 % во текот на 2009 година, соодветно.

Според агенцијата , пазарите на недвижности на двата града е во опаѓање,
поради одливот на инвеститори, потешкотии во добивање банкарски кредити
и чекање позиција играчите , агенцијата Новините .
Во една друга студија , агенцијата вели дека на пазарите како што се ирскиот ,
шпански и британски, каде што во последните петнаесетина години се забележува
најголемиот пад на цените, сега има зголемување на активностите поради различни
можности кои се достапни на инвеститорите. Во Лондон , на пример, бара
цените на куќите зголемувањето на четвртиот последователен месец , извештаи интернет портал Rightmove .
Во мај , овие цени се зголемија за 2 и 4 % во однос на април.

Share This Post: