Привремена управа на банката " Nadra " се среќаваат тешкотии при обидот да се
преструктурира надворешниот долг на банката.

Бројни инвестициски фондови сакате да ги искористат предностите на слабата положба на Украина
власти, кои го одложија процесот премногу и треба да докапитализација банки
исплати сите долгови "Nadra" веднаш по национализацијата на банката. Експертите очекуваат
дека ваквата стратегија, странските кредитори ќе се применува во однос на
сите проблематични банки, кои стојат во ред за државна помош,
кои можат да предизвикаат голем пораст во странски долг, па дури и може да доведе
да крос-стандардно украински банка "Nadra" многу во долг кон надворешните кредитори.
Оваа година, обемот на надворешно долгот од околу 480 $
милиони евра, на истите финансиска институција должи на странските кредитори за
$ 1000000000, Банката најмен инвестициска компанија Rotschild, друштво за ревизија
Ернст \u0026 Јанг и адвокати, "Salans" да го реструктуира својот надворешен долг.
Сепак, консултантите се уште не постигна многу успех. Како што објавија
«Јас» претставник на странски инвестициски фондови, кој се одржа по
исполнат финансиски советници на банката со голем број на странски инвеститори имаат
Најголемата пакети на долгот на банката "Nadra", па консензус
и не е постигнат. Според гласините, на состаноците на Народната банка учествуваше
повеќе од 10 инвеститори, меѓу нив и такви средства како Фиделити, MetLife,
Bankinvest и Schroders. И повеќето од присутните изрази противење на
со предлог за преструктуирање на банката долг, а особено, за претворање на
дел од долгот на банката во главниот град. "Сметаме дека оваа изјава како
неможноста да се сервисира обврските банката и сметаат дека е неприфатливо,
поради недостатоци на сегашната цена на обврските на банката на вредноста на
акции "- вели портпаролот« i ». Според неговите зборови, инвеститорите веруваат дека на отплата
долговите на банката "Nadra" може да се земе на државата, која треба да влезе
на банката капитал во блиска иднина. Банкарите велат дека ваквото однесување на инвеститорите
удел во U. С. амбасада во Украина, како дипломати постојано вели
во претседателската секретаријат и Кабинетот. За возврат, на привремениот администратор
Банката "Nadra" на вљубените изјави Zhukovskaya «i», дека процесот на преговори со
инвеститори не заврши. "Ова е прилично долг процес - вели г-ѓа
Zhukovskaya .- Затоа е премногу рано да се зборува за какви било конкретни резултати. "
Според неа, само две недели подоцна на банката ќе се обезбедат инвеститори со деловниот план,
пресметува до 2012 година, и само тогаш можеме да зборуваме за некои
реструктуирање опции. Администраторот е убеден дека тоа ќе
да ги убеди странските инвеститори да се преструктурира долговите на банката, како
постојат сите причини да се врати неговата нормална работа. "Сега ние
поддршка на течноста остатокот на дописникот на сметка на повеќе од 500 милиони., платени
Околу 50% од сите камати за овој месец и да продолжат да работат на
подобрување на финансиската состојба, "- рече г-ѓа Zhukovskaya. Но
интервјуирани од страна «i» на финансиери на мислење дека странските кредитори
ќе се обиде да избегне преструктуирање на долгот на банката, со надеж дека ќе добие
нив од Владата по национализацијата на проблематичните банки. Слични
тактика, странските инвеститори ќе се набљудува на надворешниот
долгови кон други банки бараат за преструктуирање. Велат, за
Владата нема да имаат избор освен да плаќаат надворешни долгови
проблематичните банки од страна на Трезорот и резервите на ѕвезди. "Кабинетот има влече премногу долго
со докапитализација на банките, а сега време е на страна на странските кредитори
- Тие ќе бидат максимално одлагање на преговорите за реструктуирање и може да
победи на кабинетот "- директорот на финансии компанија" фактор "Џорџ
Kononov. Според «i» извор во Министерството за финансии, надворешниот долг
на шест други банки, за докапитализација за кастингот, сега изнесува
околу $ 0, 5 милијарди, а државата нема да го земе врз себе. "Ние
побара привремено администратори и сопствениците на банките кои се применуваат
примена на докапитализација, без да успее да постигнат договор
преструктуирање на долгот. Државата нема намера да
да ја однесете на себе, бидејќи тоа ќе доведе до моментално презентација на долгот
до достасување "- изјави официјалното лице. Тоа забележува дека неуспехот да го исполни барањето
Доверители ќе значи крос-стандардно државата, што е многу несакани
на кабинетот. За возврат, една од банкарите сметаат дека не сите сопственици
и привремено администраторите се заинтересирани за реструктуирање на надворешните
долгови на банките, како и во Соединетите Американски Држави, тие се за нив алатка
често кола, да заработат пари. "Ова е особено точно на банките
со привремена администрација - за сопствениците на оваа одлична заштита од
доверители, и тие можат да ја користите за најмалку уште 3-4 месеци, - вели
.- Банкар заинтересирани за преструктуирање на долгот и поддршка на своите банки
само како сопственици како Vasyl Horbal и Константин Zhevago, па
како и нивните банки продолжуваат да работат и да имаат шанса да остане на пазарот. "

Share This Post: