Врховната Рада регистрирани сметка да се зајакне
одговорност за незаконско лишување од сопственост на домување.

Неодамна, значително, на случаи на незаконско стекнување на
имотот на граѓаните, вклучувајќи ги и - во недвижности.
Организираниот криминал во недвижности се карактеризира со фактот дека
легализација на криминалци и работат под "покрие" недвижен имот фирми, нотар
фирми и се создаваат кога овие безбедносни услуги. Бил "На
Измени и дополнувања на Кривичниот законик кои се однесуваат на одговорноста
за незаконско лишување од сопственост на домување "треба да се дополни
Член 358 од Кривичниот законик на четвртиот дел. Овој дел дава за одговорност
за фалсификат на документи за кои губење на сопственоста
куќа или друг имот и за воспоставување на казна
затвор од три до осум години. Покрај тоа, овој предлог-закон
предложи да се дополни член 375 од Кривичниот законик. Овие
промени се однесуваат на усвојување од страна на судиите очигледно незаконски одлуки кои
резултираше со губење на сопственоста на куќа или друг имот.
Авторот на нацрт-законот зборуваше пратеник Јуриј Prokopchuk BYT.

Share This Post: