40% од канцелариски простор во бизнис центри класа "А" , изградена во Будимпешта
минатата година , остануваат празни.

Во апсолутна смисла на сликата е 100 илјади квадратни метри. М.
Ова Конкурс стапка во трите најголеми канцеларија комплекси на класата "А"
подигната во унгарскиот главен град во 2008 година, е 70%. просечното ниво
Конкурс во премиум сегментот на канцеларијата Будимпешта пазарот,
кој застана во последните пет години 14% , зголемен до крајот на 2008-16 , 8%.
Експертите предвидуваат дека до крајот на оваа година може да достигне 20% , главно
се должи на намалување на бројот на канцеларии на странски компании , според Будимпешта Бизнис
Весник .

Share This Post: