Распоред на : 10,00-16,30 (со пауза за ручек и кафе пауза )

Програма: 1. На внатрешните организациони и административни документи
компании - интерни прописи;
- Колективен договор - офицери
Инструкции - Упатство за безбедност и оган
Заштита - користењето на економски и граѓанското кодови
во персонал работа - кадровско екипирање. Постапката за собирање
и промени во бројот на вработени, вообичаени грешки - Вовед
работници со нормативни - правни документи на претпријатието во согласност
со побарувачката на работна сила законите. 2. Вработување
- Усвојувањето на работа од страна на некои проверка
категории на работници. Одбивањето на работникот да се подложи на лекарски преглед задолжително;
- Неразумно одбивање да се вработи - Заклучок
труд договор (договор). Услови, условите и процедурата за аплицирање. Карактеристики
отворена и договори со фиксен рок. Обновување на привремено вработување
договорот; - Карактеристики заклучок со вработени
договор. Признавање на договор склучен со вработен спротивно на законот;
- Периодот на условна казна. Постапката за поставување на време тестови
неговото проширување и одраз период на тестирање во персонал документи - Категории
вработените не се предмет на пробниот период -
Карактеристики за вработување на младите работници - Врска
на должностите на вработените не се опфатени со договорот за вработување;
3 Превод и движење - превод разлика
на движење - законот за работни односи барања
да му нареди на трансфер на регистрација - привремен и постојан
трансфер на работниците. Присуството на преводот на суштински промени во условите
Труд 4. Плурализам и се преклопуваат работни места. Внатрешна и надворешна
скратено работно. - Барања за регистрација на дел ред
(Внатрешни и надворешни) - ре-регистрација на скратено работно време
клучните вработени и клучните вработени со скратено работно обновување;
- Разликата помеѓу комбинација на скратено работно време -
Условите и постапката за издавање на појавување на занаети;
- Постапка за вработените со скратено работно годишен
големи и мали одмори - Поделба на годишна
Остави главниот дел, трансферот на отсуство за друг пат - Плаќање
надомест за неискористениот годишен одмор или отсуство на скратено работно време;
5. Престанок на договорот за вработување - Типови
престанок на договорот за вработување - посебна цел откажување
договор за вработување во врска со ликвидацијата на организацијата, намалување
или државата (време, дополнителни заштитни мерки) - Карактеристики
2009 година за да го прекине договорите за вработување - Способност да се прекине
договорот за вработување без да доведе до работен спор или друга судска постапка;
6. Типични грешки направени од страна на работодавците на рецепција, превод,
отпуштање на вработените Претседателот: Zabolotnaya Светлана Петровна
- Консултант, кадровска евиденција и работните односи. Експерт
да се спроведе персонал ревизија во претпријатието, бизнис тренер. Програмери
методологија на вработените за ревизија за претпријатија од сите форми на сопственост,
автор на серија на прирачници "во помош на персоналот на одделот вработен."
Организациона прашања: Место: Центар за обука на Киев
Стопанската комора на адреса: Киев, ul.Bogdana Khmelnytsky
55 (М универзитетот), 7-ми кат плаќање: 890 американски долари. (ДДВ-еден
данок) Во цената е вклучено: - informatsionno-konsyltatsionnoe
obslyzhivanie - metodicheskoe posobie - kofe-пауза,
Овид - идентитет - сертификат
на професионален развој работилници на оваа тема. Попусти: - во
учество на двајца членови - 5% - со учество на три плаќаат за
две и трета страна - бесплатно - кога ќе се регистрирате 4 или повеќе учесници
- 1 е бесплатно + 10% попуст на вкупниот износ на исплата. Помош и
Регистрација на учесниците од страна на телефон: 8 (044) 501 01 94

Share This Post: