Киев - Не е најстариот зелени град на Европа , како што беше во 1980 година.
Причината е едноставна : во последните 10-15 години многу зелени површини дадени во текот на
зграда, извештаи Infobud . И што е следно - да се уништи или множете
кои некогаш биле гордост на украинскиот главен град ?

- Имаме програма за садење до 2012 година - рече "Нова"
Игор Dobrutsky, ново заменик-градоначалник на Киев. - Тоа е дека ние план за спроведување
токму на Европската фудбалска титула. Првата иновација допира срцата
Капитал - Центар. Во текот на неговата таблоид дел од улица. Gorodetsky да Bessarabian
пазар, план за заштита на зелените од патот. Во метар од земјата на костени
Бери Тис - растение кое не само облагородување на булеварот, но исто така делумно
изолатите се од патот бучава. Покрај тоа, дури до октомври оваа година
да се обезбедат дополнителни пешачки дел на клупата, и 100 Костен
оценки "Briotti" и "Бауман". Пред донесувањето Мол волја - ѕвезди и ВИП
граѓаните на Киев (иако постојат нечисти, и "ѕвездите" ќе се чувствуваат
се во средината на ѓубре - не е јасно). И на улица. Gorodetsky опремени со мал
Езеро со живи риби (веројатно, крап). Патем, премин ќе
само пешачки, но на улица и Gorodetsky Zankovetska забрана
авто сообраќај за време на викендите. Како и до сега, во недела за автоматски ќе биде
затворени се Khreshchatyk. Радикално обновени и Zolotovorotsky плоштад, украсени
нејзините цветни аранжмани и млади дрвја. Не е заборавен и уредување
НСК "Олимпик". Денес во внатрешноста на нејзината територија, без дрва на сите.
- Ние планираме да слета околу 30 костен дрвја - продолжи г-дин Dobrutsky. Во
Севкупно, до крајот на 2009 година во Киев, обезбедува друг слетување најмалку 60
илјадници растенија (30.000 дрвја и грмушки, како и), во вредност од околу 27
милиони UAH, трансфери Infobud. Во места со скапи уредување ќе бидат на должност
Инспектори за подобрување. И во градското телевизија секоја сабота
план да се покаже тематски ТВ шоу "Глоба sadiba." Сите овие
ќе се занимаваат со КП "Kievzelenstroy." Точно, опозицијата на тековната
Митрополитот Властите веруваат дека комбинирање на осумте регионални "zelenstroev"
и три шумски парк менаџмент "Kievzelenstroy" - прв чекор кон corporatisation
паркови и градини. И, наводно, пратеник на програмерите ќе бидат ангажирани во
Не патување, и сечење дрвја на поедноставена постапка.

Share This Post: