Партијата на регионите и на Јулија Тимошенко блок се заеднички подготвува измени и дополнувања на Законот
" На претседателските избори. "

До крајот на оваа недела во парламентот ќе биде снимен на сметка
промени во законот "На изборите на претседателот." Неговите автори - адвокати Партијата на регионите
и Јулија Тимошенко блок. Промените ќе се однесуваат пред се на постапката
жалбата на изборните резултати и да се оптимизира територијалниот избори
комисии. Ко-автор на предлог-законот, заменик-претседателот на "региони" Александар
Lavrynovych изјави дека "случајот", кој од страна на преговарачките тимови се случува утре
се договорат за сите точки на несогласување. За возврат, "BYuT" Ендрју
Portnow, кој исто така е вклучена во преговарачкиот тим, изјави дека целта на
промена - да се направи процесот потранспарентен претседателските избори. "Ние ќе го откажете
отсутни гласачките ливчиња, гласање забрана дома, тука во ред
процесот за привлечен одлуки на територијалниот изборни комисии "- објаснува Portnow.
Сепак, главната интрига на соработка помеѓу BYuT и Партијата на регионите е
решавање на жалби на изборните резултати во судот. Како што навести
Александар Lavrynovych, главната поента на измените ќе се осврне на улогата на Врховниот
Суд на Украина (AFU). Според извори, "случај" може да биде ограничено
МАТ влијаат на изборниот процес. Потсетиме сега е претседател на мајчин МАТ
Василиј од BYuT Onopenko. Неговиот син, заменик министерот за правда ", BYuT" Јуџин
Korniychuk конфликт со еден колега на блок Андриј Portnov. Самите
програмерите на сметка вчера одби да открие детали за промени
на apu. "Постојат различни гледишта по ова прашање, се 'уште се разговара",
- Рече Lavrynovych. За возврат, пратеници "BYT", слични на Василиј
Onopenko, веќе е пресметан на законот како "недемократски". Карактеристично,
дека по неуспехот на заеднички амандман на Уставот на соработка
Адвокатите од Партијата на регионите и на Јулија Тимошенко блок не престана. "Ми се допаѓа
и Андреј Portnow, делегирани управување на нашите фракции, "- објаснува
Lavrynovych.

Share This Post: