Види за сопирачките и јамка системот за ладење.

Топлото време - барем сериозен тест за автомобил од горчлив
ладно. Автомобилот во овој период треба посебна грижа. Откривме дека во
на возачот треба да се обрне внимание за да се спречи сезонски дефект.
1. Маскира салон од сонцето од летната жега
страдаат од внатрешноста на автомобилот, особено табла и инструмент-таблата: по
неколку часа престој во сонцето, пластични може да "плови" и крек.
Според тоа, постои опасност за апарати кои се
под цртичка (мерачи, прекинувачи и радио). А добро решение за проблемот
- Тон стакло (од 600 УСД) .. Исто така, може да се поправи на Windows
завеси (40-150 UAH.) но под шофершајбната да се инсталира рефлектирачки екран.
Во случај на паркинг најдобро е да се стави во сенка, но ако тоа е невозможно
¯-покритие го заштитниот капак (150 UAH) .. 2. Чувајте ги вашите автомобил чиста
Да се ​​наслика над активен сонце е опасно,
што гори боја. Затоа, дури и најмала
локалните загадувањето автомобил итно треба да се мијат (особено живина ѓубриво)
инаку бојата да избледи нерамномерно и автомобилот е покриен со видлив
места. 3. Ако ладен воздух е дозирана во топлина, за да
да "lobovuhu" прилив на ладен воздух поради температурни флуктуации стакло
станува кршливи, може дури и пукна. Затоа, прво мора да се олади
Cabin воздухот: да се насочи на протокот низ Централна и странични воздушни вентили на
на таблата со инструменти, а само по 2-3 минути, вклучи климатизација на целосна
моќ. 4. Стакло ПОПРАВКА Посебно внимание треба да се
набљудуваат ако шофершајбната има мала снегулка: во топлината може да
рафал (особено ако автомобилот неколку дена стоеше на нерамна основа,
погодна за искриват на телото). За оваа причина, дури и косата пукнатини
навремено поправка, · е сервис од редот на 100 UAH. и нови
¯ стакло од 700 UAH. 5. Имајте на моторот шема запознаени
на топол ден - скршен во средината на патот автомобил, кој од под хауба
belching пареа. "Вриење" е полесно да се спречи отколку да се справи со нејзините последици.
Значи, пред да оди провери за запушена радијатор мобилен остатоци (прашина,
надолу), а термостат сензор и го вентилаторот работи совршено.
Мотор прегревање може да доведе до предвремено ремонт, но тоа е најмалку
7000 UAH. трошоци. Класифицирани како систем за ладење - 10-20 пати поевтино.
Но, само во случај, мора да носат со себе во багажникот со капацитет резерва
дестилирана вода или антифриз - ако поради некоја причина, за ладење
течност делумно исушена, ќе бидете во можност да се прелива течноста и достапни
поправка на местото на својата моќ. Тоа треба да вклучува со полн капацитет
на шпоретот - тоа ќе биде потребно топлина од моторот во кабината. 6. Не преоптоварување на сопирачките
Во летото на проблеми може да изведува и системот за сопирање. Главна
два проблема: прегревање на триење елементи (влошки, дискови) поради големиот
товари и вриење на течноста за сопирачките. Особено висок ризик произлегува
кога се вози на планински патишта, каде неуспехот на системот за сопирање е
причина за ужасната несреќа. За да се избегнат проблеми со влошки и дискови
Користете само квалитетни делови, кои иако се поскапи од 1, 5-2
пати Сино-турската производство, но многу hardier. Покрај тоа,
на планински патишта за да се спречи прегревање на сопирачките или да го исклучите спојката
- Користете моторно сопирање. Со цел да се топлината не се вари на сопирачките
течност, потребно е на секои две години за да произведе негова замена (стариот течност
акумулира влага и промени нејзините својства, дури и на 120 степени наместо 180-200).

Share This Post: