За време на 1-ви половина на 2009 година, квалитативен и квантитативен раст
складирање сегмент во Харков не се случиле . Во регионот Харков е прогласена
Голем број на сајтови кои тврдат дека со меѓународните стандарди на класата "А" и
" Во" планира и да биде овластена во 2009-2012 ( види Табела 1) .. Сепак, во моментов
ден на било кој проект не почна изградба .

Како што објавија во LigaBusinessInform Прес-службата на "гувернерот", во
нестабилна економска ситуација и падот на потрошувачката и, следствено,
и пад во трговијата, развојот складирање привремено
Си ја заборавивте својата атрактивност за инвестирање. Табела 1. Логистика
објекти во Харков регионот планира да биде овластена во 2009-2012
U (*): Име Површина програмери простор, м логистички.
Центар "Исток Терминал", "Украина Градежништво и развој на компанијата"
Харков област, Korotich 315 000 логистички центар Фирма "XXI век
Харков "Харков област, Pesochin 123 000 индустриските склад комплекс
"Caduceus" Друштвото "Delin развој" Харков област, Pesochin 250
000 Магацински "Алфа Група за развој" Харков регионот 60 000
Магацински комплекс компанија "Finantek" Харков, Украина, на територијата на поранешната е-DA
"Срп и чекан" 15.000 логистика центар во индустрискиот парк
"Rogan" "Ahlers логистичка и морски услуги" (Белгија) Harkovky област
p.Rogan 10000 * Овие компании "гувернерот", вели аналитичар
Група на компании "гувернерот" Хелен Logvinova имаат тенденција да објекти за складирање
конструирана од страна на производителите за нивна сопствена употреба. На пример, Corporation
"Бисквит-Чоколадо", еден од најголемите производители на слатки
производи, завршување на изградбата во селото Solonitsevka (Харков регионот Dergachi
област) на 1-ви фаза логистички центар класа "А". Вкупната површина на логистиката
Комплексот е 13, 5 илјади квадратни метри. . (9, 2000 квадратни метри м - на готовиот производ
4, 3000 квадратни метри. М - за суровини). Комплексот е опремен со модерна полици
опрема, програма за управување, системи, температурата и климатските
контрола. Центарот е опремен 18 превозот доковите на патниот транспорт
и 4 - под железничката пруга.

Share This Post: