За оние кои има нова метар за електрична енергија, сега мора да плаќаат
за повеќе светлина отколку порано.

"Имам стар метар обично отиде 70-80 киловати месечно. Дојдов
на " Kyivenergo " , стави нов контра - сега се 120-125 вати " !
- Навреден kievlyanin Lototskii Петар, кој живее на булеварот Lesia Ukrainka
пишува денес. Забележав проблемот и на соседите . "Во првата мисла, што го најдов
бракот , но службеникот " Kyivenergo ", изјави дека сè е во ред. Претходно овој месец
120 киловат работел и сега, не помина уште , и две недели од месецот , 120
веќе помина ! И отпад е помалку - деца оставени на море " - вели
Лариса тркачи. Во " Kyivenergo " не негираат : на нови уреди се сметаат за внимателно.
" Counter вклучува Doorbell , мал светилки , електрични часовник
- Сите работи што недостасуваат стари контра, "- изјави портпаролот , " Kyivenergo "
Алексеј Demin . Не сакам да го замени метар не може . " Ако се сомневате
дека тие не работат , се дојде до нашата главна канцеларија , да напишат изјава
да бидат тестирани "- велат во центарот на моќ на продажбата" Kyivenergo ". Точно,
чек ќе чини 200 Hryvnia .

Share This Post: