СМС -пораки за тоа како да се оневозможи постојните мобилни телефони кои доаѓаат
на телефони луѓе се провокативни и има за цел попречување на активностите на
да воведат ред во пазарот на мобилната телефонија . Ова беше објавено во прес- служба
SE " Украинската држава центар на радиофреквенции " ( UCRF ).

Според извештајот, "почна да се мобилни телефони на граѓаните да се дојде до
СМС-пораки со закани за неколку дена своите телефони, "
во исто време, "често испраќачите на таквите пораки се однесуваат на недостигот на кодови
IMEI на телефон "во генерализирана база на податоци. Оние кои ги добиваат ваквите пораки
претплатници, според Центарот, да бара објаснување од UCRF. Во UCRF забележи
дека повеќето луѓе кои веруваат дека информации, се поврзете оваа
Всушност со воведувањето на новите прописи во Украина увоз на мобилни телефони поради
граници и создавање на база на податоци генерализирана IMEI кодовите на мобилните телефони.
Конкретно, се вели во извештајот UCRF, "Некои повикувачи Најди
дека протокот на пораки поврзани со воведувањето на притворот од страна на државата
активности кои може да наштети на правата на телефон корисници.
Впрочем, тие се свесни дека многу телефони што се продаваат во Украина
Досега, не или заверена и не се одобрени за употреба
во Украина, или шверцувани начин "- се вели во соопштението.
Да го убеди UCRF, комуникации добиле од ваква природа на телефони на граѓаните
Украина, "не постои друг начин освен како провокативен намера на одредени
заинтересирани страни кои толку сакате да ги збунуваат луѓето и да предизвика
своето незадоволство од работењето на државните насочени кон заштита на правата
потрошувачите и поради цивилизирани цел на мобилниот телефон на пазарот,
како и да фрли сомнеж врз успехот на програмата во однос на
легализација на мобилниот пазар во Украина "." UCRF во врска со забелешките
дека сите пораки надвор, ако тие не одговори на прашањето за плаќање на
обезбедени од страна на оператор на услугите се невистинити ", - нагласува
во пораката. UCRF, исто така, објави дека IMEI кодовите на мобилните телефони (без оглед на
на кој е производител и начинот на кој тие дојдоа во Украина)
кои ќе бидат поврзани со мрежа во периодот до 30 јули 2009 година
задолжително ќе бидат вклучени во генерализирана база на податоци кодот IMEI, и овие телефони
да се одржува без ограничувања од страна на сите мобилни оператори. Потврди
IMEI код, присуството на мобилен телефон, кој претплатници користат денес,
во генерализирана база на податоци ќе бидат достапни само по 30 Септември 2009
UNIAN новинска агенција. Потсетиме, според NCRC одлуки за цел реализација во Украина
електронски средства и уреди кои емитуваат и прописите за увоз во Украина
такви уреди, со оглед на 28 март 2009 не е дозволено за увоз и продажба на мобилни
терминал / телефон, не регистрирањето на кодот (сериски број)
IMEI во генерализирана база на податоци. Таквите генерализирана база на податоци е јавна
Претпријатие "Украинската држава центар на радиофреквенции" (UCRF) во рамките на
информативниот систем за евидентирање на мобилни терминали.

Share This Post: