Домашни трговците веќе заборавиле на криза и се повеќе се потврдуваме
на намера да ја прошири својата мрежа.

Особено често ваквите изјави трговците почнаа да се појавуваат по
како закон да се затвори на казина. Како што објавија од «i» во
Рибар "Стил Д" (Днепропетровск), која е сопственик продавници парфеми и козметика
Производ Простор, компанијата планира да понатамошен развој, поврзување
неговиот интерес со доаѓањето на просториите по затворање казина.
"Понатамошниот развој на активна мрежа, ние соработник на следниве околности:
во блиска иднина на украинскиот пазар на недвижности се очекува да
зголемување на бројот на интересни предлози за малопродажниот сектор. Голем
дел од предложените простории се наоѓа прилично добро. Оваа ситуација
поради објавувањето на законот забранува коцкање бизнис "- велат од компанијата.
Во компанијата "SUMARTA-ООД" (CU "КОСМО») «i» објави дека "во одделот
развој на компанијата не би сакал да сега коментар за своите планови во врска со
ослободен од закуп на простории гејмерски машини. " Со тоа, вели,
дека воопшто компанијата планира да се развива. "Ние сакаме да се прошири своето присуство
мобилни малопродажниот пазар во Украина, така што крајот на 2009 година ќе се зголеми
бројот на салони, "ALLO" 50 ", - вели директорот на ДОО" ALLO "Валери
Zolotukhin. Сепак, тој не ја исклучува примената на нови продавници во
просториите затворени арки. "Во моментов на пазарот за недвижнини
доволен број на предлози, вклучувајќи ги и просториите, кој ја ослободи
по крајот на коцкање индустрија. Одлуката да се отвори салон, "ALLO"
во овие области ќе бидат прифатени само ако на профитабилноста на предлогот
во смисла на изнајмување стапки, вредноста на потрошувачите тек, и
транспорт клучки, "- рече г-дин Zolotukhin. Според експертите,
во рок од 3-4 години во Украина во целина и во Киев особено беше недостаток на комерцијални
недвижен имот, и појавата на површина поради затворањето на коцкање ќе
на привремена намалување на цената на пазарот на недвижности. Сепак, велат аналитичарите
пазар брзо се стабилизира. "Украина трговците, особено оние кои се присутни
на пазарот за повеќе од 5 години, што се користи за лов на мало простор. Остро
појавата на толку голем број на простории, со оглед дека многу од нив
имаат добра локација, да hitters размислува за изнајмување или
дури и на купување на овие простории. Сепак, и покрај фактори како што се ниско
цената и достапноста на предлозите сега малку луѓе имаат средства за тоа, бидејќи
приоритет за трговците на мало се уште е намалување на долговите, "-
експерт вели. Така, додека големите мрежи се планира својата експанзија,
мали и средни претпријатија почна да се развие на испразнет област.
Според Киев Град државната управа, во главниот град на почетокот на годината беше повеќе
1000 арки (во Украина - околу 11 илјади правни коцкање
салони). На крајот на 2008 година во Киев работат околу 50 регистрирани
казина во различни големини. Обично, просечната коцкање сала зафаќа површина од
100-200 квадратни метри. м, казино може да илјада или повеќе плоштад. М. Според тоа,
капитал на пазарот на недвижности сега ќе биде 150-300 илјади квадратни метри. m
со оглед на приближниот број на правни / нелегално коцкање
и нивната област.

Share This Post: