Ориентацијата на економијата на прекумерна макроекономски перформанси е ослабена
ефикасноста во борбата со владина криза , што доведе до нерамнотежа во
буџет , даноци, пензиско и монетарната политика.

Како претседателската прес служба, оваа оценка даде претседателот
Виктор Јушченко за време на тркалезната маса со претставниците на западните делови на медиумите
земјата. "Владата не се осмели да ја каже вистината, дека макроекономската
сценарио во 2009 година, бидејќи на политизирање и желбата за да го видиш статистика само
со плус доведе до Владата симулирани модел на економски
развој и буџет модел кој не даде одговор на систем на кризата
мерки ", - рече тој. "Ние мора да бидеме реални и да се разбере она што нашите предизвици се очекува да
и тогаш може да се даде сериозен одговор ", - истакна претседателот.
В. Јушченко изрази надеж дека Владата ќе го направи својот политики повеќе
соодветен, бидејќи тоа ќе се фокусира на барањата на Меѓународната
Монетарен фонд, која има склучено програма за соработка. Во особено
Таквите барања вклучуваат реформа на пазар на гас, на компанијата
"Нафтогас Украина", укинување на голем број на популистичките владините одлуки и
слично. "Ние мора јасно да се разбере дека одговорот на тоа, кога Украина ќе
на криза, педесет проценти зависи од тоа дали ќе имаме тешка
фискална политика и политика на длабоки реформи ", - вели шефот на државата.
Претседателот повика да се измени на буџетот како тоа се прави во другите земји
за надминување на кризата, кои се вклучени преглед на трошоците
дел, вклучувајќи ги и административните трошоци. Шефот на државата предупреди
емисиите од употребата на решенија на буџетските проблеми. Така, јас сум убеден
Претседателот, Владата би можела да предизвика инфлација. "Важно е да се разбере
дека печатот не е изворот. Изберете од ѕвезди некои експериментални
плаќања - е популизам, тоа не е точно. Бидејќи на оваа политика се случува на инфлацијата ",
- Сумираше претседател. Постојана адреса: http://www.unian.net/ [
,"PostoJana adresa: http://www.unian.net/ [
],["http://www.unian.net/]

Share This Post: