Јавни домување и општината инспекција, позиција
на Агенцијата , која е утврдена со посебна постапка за контрола
тарифен систем , според кој инспекција ќе биде во можност да интервенира
во процесот на формирање на тарифите .

Ова беше објавено од заменик-министерот за стопанисување со станбен - Раководител
Државниот домувањето и комуналните инспекциски Александар Mazurchak . во
рече дека по регистрирањето на документот со Министерството за правда Комисијата ќе имаат право да
речиси нивната целосна власт , особено во однос на апелира до обвинителството
и жалби до судот за непочитување на различни закони
Нови тарифи. "Ние ќе поднесе протест до обвинителот , па
и тврди дека во судовите , а ќе дејствува по ова прашање ", - рече тој. Како што објавија ,
Кабинетот Резолуција № 682 ми се дефинира состојбата на домување и услуги
инспекција на главното тело што ја следи усогласеноста со законодавството
во тарифата.

Share This Post: