Директор, Меѓународниот институт за политички Експертиза Евгениј Minchenko
предвидува дека оваа година меѓу Русија и Украина не ќе биде уште
" гасната војна ".

Ова е мислењето на рускиот режисер на Меѓународниот институт за политички
Експертиза Евгениј Minchenko, говорејќи на експерт работилница во Москва
Тема: "Украина во пресрет на изборите:. политиката и економијата Ефект на надворешните
фактор ", изјави Ukrrudprom." Мислам дека со новиот "гасната војна" нема да
бидејќи, за премиер на Украина Јулија Тимошенко било "гасната војна"
- Признавање дека потпиша договор беше недостатоци гас
за Украина. Таа (Јулија Тимошенко) мразат да го признаат тоа, "- рече Е. Minchenko.
Според него, оваа ситуација може да влијае на "политички
Митологија Јулија Тимошенко е. "Исто така, Е. Minchenko верува дека ќе бидат преземени
обиди да се ревидира овие договори во текот на следната година, но резолуција
ситуација ќе зависи од позицијата на руската влада и "Гаспром".
Експертите предвидуваат дека Октомври, исто така, ќе биде "многу сериозен" криза на
пресметки на Украина за рускиот гас. "Украина ќе мора да прибегне кон дополнителни
надворешно задолжување, од печатарска преса nebeskonechen ресурс ", - рече
експерт. Според него, Јулија Тимошенко сега може да победи во развојот на нуклеарната
енергија. "Воспоставување на заеднички руско-украинскиот претпријатие за производство на
нуклеарно гориво ќе биде една од најуспешните владата чекори Ју
Тимошенко ", - рече Е. Minchenko.

Share This Post: