Нето добивка Privat ( Днепропетровск ) во периодот јануари- јуни 2009 изнесуваше
405 , 272 милиони долари, 45 , 1% помалку отколку во истиот период од 2008 година
година ( 738 , 931,000,000 долари), рече: " Ukrrudprom " се однесува на " Интерфакс - Украина" .

Според финансиска институција , нето добивката во вториот квартал од 2009 година
беше 65, 883.000.000 американски долари (во првиот квартал - 339 и 389 милиони долари), што е 5 , 8
пати помалку отколку истиот период минатата година ( 384 , 249 милиони долари ).
Вкупно средства во првите шест месеци се намали на 0, 8 % -
до 79 , 509 милијарди долари , вкупните обврски - за 1, 4 %, до 70 , 936.000.000.000 долари.
На одобрениот капитал се зголеми за 19 , 8 ​​% - 6 , 811 милијарди долари . потсетиме
Privat основана во 1992 година и во април 2009 година беше најголема во
Украина во однос на средства ( 74, 366.000.000.000 американски долари ). на големите акционери
банка на 1 април биле Генадиј Bogolyubov ( 48 , 861 %) и Игор Kolomoisky
( 49, 018 %).

Share This Post: