На челик Арчелор Митал група се согласи со банките за да се олесни условите
се врати 26000000000 $ во кредити, извештаи на 17 јули Фајненшл тајмс .

Станува збор за договори со неколку банка конзорциуми, кои
предвидени најголемиот светски производител на челик кредит во минатото
години. Новиот договор ќе се олесни стравувања дека компанијата ќе треба да се изјасни за стандардно
од овие исплати. Во петокот, Арчелор Митал најави дека се согласи
со банките да ги менува условите на договори за кредити во висина
31000000000 $, од кои ниту една не се користи. Промени поврзани со одредени
на кредитна линија во износ до 17 милијарди евра и два слични договори
вкупно 7 $ 2 милијарди од 2001 година, компанијата претседател и најголемиот
акционер е индискиот милијардер Лакшми Митал (Лакшми
Митал), покажа постојан раст, делумно поради задебелени букви политика
спојувања. Сепак, од крајот на минатата година, почна на проблемите поврзани
на глобалното економско забавување. Според новиот договор,
банките не ќе се изложи на Арчелор Митал задоцнето плаќање казна обвиненија
ако односот на нето долгот и профитот пред оданочување нема да надминува 3, 5. На
предвидувања на аналитичарите од конкретната индустрија, на профитот пред оданочување во 2009 година, Арчелор Митал
година се движат од 6 $, 5 милијарди $ 8000000000 ако овие предвидувања се точни, тоа
значи дека компанијата ќе ја намали големината на долгот и договор нема да бидат прекршени.

Share This Post: