На улица Pilip Orlik , 6 (порано позната како Chekistov ) планираат да ја изградат
куќа. Локалните жители - против. Во случај на изградба
- Ќе биде во опасност од само шест од стариот петкатна зграда. Тие немаат основа,
бидејќи според нив - floaters . Еден невнимателен движење на градежници - и
падина ќе лизга .

Според жителите , инвеститорот сака да се изгради прво тука dvadtsyatietazhku
со подземен паркинг. Сепак, по јавната расправа тој мораше да се откаже
на оваа идеја - луѓето не им се дава дозвола. И покрај првичниот неуспех ,
инвеститорот на територијата не се откажува - планира да се изгради куќа,
но на шест ката . Пред - уште една јавна расправа. но
Терминот земјиште закуп завршува следниот месец. Државјани надеж - главниот град
својата моќ не продолжи, според " 5 канал".

Share This Post: