Претседателот Виктор Јушченко ги сопре акција владините регулативи ,
дека државата хипотеки институција беше доверена фонд
оваа година со средствата собрани под државни гаранции
2007-2008, завршување на изградбата на станбени објекти на степенот на
достапноста на повеќе од 70 %. Ова беше од декретот на претседателот , на текст
која има « proUA » .

Особено, претседателот престана да Одлука на 17 Јуни, 2009
, № 684 "На мерки за да обезбедат станови за одредени категории на граѓани,
се во согласност со законот имаат право да ја прими. "
Шефот на државата да престанат со акцијата на последниот став на
4 постапката за доделување на државни гаранции за обврските на државата
Хипотека институции, одобрен од владата декрет на 3 август
2006 № 1094 (како што е изменет со Уредба на Кабинетот на 17
Јуни 2009 № 684). Претседателот смета дека владината регулатива
Број 684 не ги исполнуваат Уставот на Украина. Претседателот исто така, истакна дека
во согласност со Законот на Украина "за спречување на глобалниот финансиски
криза на развојот на градежништвото и домувањето "поддршка
домување пред 1 јануари 2012 ќе се врши со благодатта
Заеми од финансиски институции, стопанските субјекти,
кои вршат изградба (програмери) да се изгради домување
и други градежни проекти за хартии од вредност, правата на сопственост
и други средства (член 3). Кабинетот издаде истата одлука,
изјави Јушченко, кој обезбедува финансирање за завршување на
Приватни со означени степен на подготвеност преку стекнување на таков
домување, како и купување на готовиот домување државата хипотеки институција,
што е предвидено над законот. Претседателот смета дека
Кабинетот помина низ овластувањата на Собранието, со донесување на соодветни
уредба. Во овој поглед, претседател побара од Уставниот суд
да се разгледа уставноста на владините регулативи
Број 684 и последниот став од ставот 4 на Редот на обезбедување на јавни
гаранции за обврските на државата хипотеки институција, одобри
Кабинетот одлуката на 3 август 2006 година № 1094 (со
, Како измени од страна на кабинетот на министри од 17
Јуни 2009 № 684). Учествува во Уставниот постапка
на овој став, е овластен заменик-шеф на претседателски Секретаријатот
- Претставник на претседателот на Уставниот суд Maryna Stavniychuk. Оваа уредба влегува
во сила од денот на објавувањето. Потсетиме, 17 јуни, Владата
усвои резолуција со која овластил Државниот завод хипотеки
бидат финансирани преку средствата собрани под државни гаранции
2007 - 2008 период, за финансирање на 2009 завршување на изградбата на станови
објекти со степенот на подготвеност на повеќе од 70% и за период од пуштањето во
не подоцна од 25 декември 2009 преку стекнување на таков домување и купи подготвени
домување со дополнително преместување за клучните трошење на буџетски средства
за домување корист примачи.

Share This Post: