Според британските осигурител Гаранција Директен.

Специјалисти една од најголемите осигурителни компании во светот Гаранција Директен
работат во Велика Британија, составил листа на најсигурни автомобили.
Прво место во новиот рејтинг отиде на јапонски бренд Хонда. Студија
се одржа во текот на 2008, достигнувајќи околу 50.000 автомобили 250
најпопуларните модели на возраст 3-6 години. Неговите резултати укажуваат на
дека веројатноста на автомобил пауза Хонда бренд е само 10, и 59%.
Само неколку од лидерите позади друг Јапонската компанија Мазда (веројатност
штета 13%). Во тековната година, Хонда супериорна не само во ранг
брендови. Honda Civic, која се собираат во фабриката Swindon, Велика Британија
е оценет како најдобар модели, според соопштението од компанијата. На
третото место е уште еден јапонски производител на автомобили Тојота - 13, 08%.
Значи, сите во првите три места отиде да се "на јапонски јазик." Покрај тоа,
четвртото место рангирање е Субару - 13, 92%. На првите пет држави
Германски Smart (16, 67%). Nissan, Mitsubishi и Lexus се случија во шестиот
до осмо, соодветно. Вреди да се напомене дека Lexus, како по правило, е
многу повеќе различни линија на високо квалитетни рејтингот или популарност.
Во деветтото место се наоѓа Мини. Затвора десет луксузни Порше.
Вреди да се одбележи дека британската марка на Land Rover се појави во почетокот на рејтинг
со веројатност на штета во 46-74%. Меѓу повеќето несигурни автомобили
со висока веројатноста од неуспех исто така именуван Мерцедес, Волво, Крајслер,
Mg, Сеат, Ауди, Jeep, Сааб и Рено.

Share This Post: