Преглед и менување на условите на стариот кредит , во зависност од можностите на
должници се подготвени речиси сите банки, но најмногу на хипотеки и автомобилски кредити .

Мали потрошувачки кредити (кеш кредити, "трговија" кредити е достапен)
реструктуирање банки е многу ретка. Со оваа ревизија на условите банкари
користи целиот арсенал на мерки, но во банката не ќе може да изберете свој.
Со оглед на можноста за реструктуирање на кредитот, банките често продолжи
на карактеристики на проблематична клиент: се вели колку можат да си дозволат да плаќаат во
месец, а потоа на кредитната менаџер изгледа како може да се намали на клиентите
исплати што тој продолжува да инвестира на заемот. Во зависност од околностите
месечна исплата може да се намали од 10-50%, па дури и повеќе. Но, не
мислам дека реструктуирањето - манна од небото. Прво, овој предлог
привремено - намалување на исплата на банките само на 6-12 месеци. Второ, по
одмор исплати заем се врати на претходното ниво, па дури и пораст.
Достапни реструктуирање само на оние кои имаат потешкотии во враќањето
кредити и кои не ја крие од банката. Во овој случај, банката ќе го намали времето
месечни рати и на должникот не го губи станот купи на кредит или автомобил.
Банката, најверојатно, ќе одбие да се ревидира заем Услови на оние кои
Си ја заборавивте својата работа и нема шанси да го најдете, не може да го врати дури на интерес
на заем или за долго време се крие од банката. Во вакви случаи, таа оди на продажба
залог - доброволно или преку судовите. Исто така, реструктуирање не е на располагање на оние
кои немаат проблем со приход (или тие паднаа само малку), кој продолжува
редовно ги плаќаат на кредит, но сака да го намали износот на плаќањето. Методи
реструктуирање на лошите долгови кредитна празник нека
во рок од 3-6 месеци. не го врати Главниот износ на кредитот, плаќаат само на интерес.
Ова е најефективниот и популарна мерка. Во зависност од околностите
може да го намали хипотека исплати од 40-50%, па дури и повеќе, но не профитабилен
на почетокот на кредитот, така интерес лавовски на месечна исплата
и плаќање ќе се намали малку. Покрај тоа, банката може да го продолжи кредит
и / или дистрибуира платени за износот на кредитот на телото по
кредитна одмор месеци, од она што ти го исплати заем ќе биде повисока отколку пред
криза. Зголемувањето на кредитот мандат. Месечната претплата може да се намали
од 10-20%. Но вкупната сума на преплатување за целокупниот рок на кредит ќе се зголеми.
Промена на отплата на кредитот шеми со стандардна ануитет за помош
намалување на заем за плаќање од 10-25%. Но, ќе резултира со зголемување на износот на камата
и преплатување на заемот. Репрограмирање на долгот.
Трансфер на исплата на друг датум - на почетокот или на крајот од месецот. Ова помага
се прилагодува на променливите услови и платите не се трошат пари за плати
казни. Делумно или целосно го отплати долари кредит на повластен hryvnya
стапка (на пример, UAH 7. / $) Вкупна бенефиции, но малку е на располагање. Често
должници позајмуваат од семејството и пријателите да "затвори" на кредитот, а не плаќаат
интерес. Промена на кредитот валута од доларот и еврото на Hryvnia. Тоа
не секогаш корисни, бидејќи девизен курс, и новата стапка ќе биде пазарот
(Односно, 7, 9-8, 0 $. / $ И на 25-35% април). Износот на долгот во однос на
Hryvnia да се зголеми за 50-60%, на месечна исплата - од 70-80%. Ќе биде
смисла само во натамошниот девалвација на Hryvnia. Поништување на казни и
казни за крајот на отплата на кредитот е обично се нудат со целосна
долгови, во најголем број случаи, заемопримачот
на располагање. Инаку, износот на кредитот може да се зголеми износот
задоцнети плаќања и казните (капитализација на долгот), со што се зголемува трошоците и
на заемот. Во ретки случаи, казни и казни простено. Намален процент
стапки. Оцени е намалена во просек за 1%, не повеќе. Корисна мерка, но привремена
- Стапката е намалена до 6 месеци. Тогаш тоа може да биде дури и поголема од оригиналот.
Автоматски кредит со целосно укинување на исплати заем се погодни, но
речиси никогаш не се понудени од страна на банките. Освен во случаите каде што на должникот ја изгубил
работа и имаат доверба дека тој ќе го најдете во текот на "одмор". Може да се
потоа деградирани услови на кредит (повисока стапка). Замена на заемопримачот
на заем примени за кредитна продажба стан шеми за размена на депозити
за заеми за проблематичните банки, како и за пререгистрација кредит за ефективна
член на семејството.

Share This Post: