Според весникот во Киев, само 20% од Киев жителите плаќаат за комунални услуги
услуги. Ова не се случило.

Се сеќавам, од неодамна, во рекламите на вратите на домовите на граѓаните во името на градот
главата, дури и со автограм, повикувајќи да плаќаат кирија на време. Очигледно,
Времињата се менуваат. Денес, многу реклами додадат на сите
области на градот напишани во име на Жеков и повеќе како сигнал СОС. "Бидејќи на
неплаќање на комуналните услуги ќе се скрши "- е напишан во жалбите,
малтерисани во областа Шевченко. Во другите области, жителите едноставно
со солзи во очите ја повика да дојдат и да плаќаат за комунални барем според стариот стапки.
И, веројатно, на катастрофални состојба на урбаните јавни услуги
не претерани. Цените експерименти доведе до градската администрација
дека граѓаните масовно саботиран надоместок за нови сметки - дури и повеќе, па
што во уметноста на пасивен протест против градоначалникот Леонид Chernovetsky
тие се доста вешти. Па, не го почитуваат народот на Киев оваа власт, затоа што
и не плаќаат. Но, што е најважно, ние имаме долга соочи со прашањето за тоа што всушност
кажано, ние плаќаат? Дури и ако се зголеми киријата е десет пати подобра од оваа
нема да има во нашата парада, без лифт, нема двор. Премногу често услуги
куќи и направи ситни поправки самите станари, а не дури и ZhEKah
електричари и водоводџии. "Бевме изненадени така да ги види овие реклами
на повеќе, бидејќи тие не го покажат бројот на нашите Секторот за домување. Мислев дека е некој вид на
провокација - вели жител на куќата број 89 на улица Zakrevskogo вљубените
Kachurina. - Мислам дека малку е веројатно дека овие разговори за некој да влијае - Време
луѓето одлучија да не плаќаат, и ќе не. И оние кои се подготвени да им даде пари веќе
отиде во штедна банка .... " Во ZhEKe № 314 веднаш потврди дека овие
реклами - нивниот занает. "Сите 18 ZhEKam Desnyanskiy област, вклучувајќи
и наши, делеа флаери на, па ги закачив на куќи - вели
№ 314 Секторот за домување главата Марија ХОПС. - Мора да се оди до екстремни мерки, бидејќи
дека ситуацијата е критична: повеќето луѓе не плаќаат за услуги и изведувач
организации едноставно да ги исклучите. Во никој случај не бараат
и ги повикаме луѓето да плаќаат најмалку старите стапки - колку може да биде: кој
50, кој е 100 UAH ... Толку многу што нашите вработени се лично одат од врата до врата
со листи на defaulters и моли. Што друго да правам ако скоро
4000 апартмани имаат платени сметки, само 11%?. Ова е податоци во понеделникот, но
Јас не мислам дека тие сега се значително подобрени. Патем, овие мерки се одвиваат
и Nivki и Lukyanovka. " "Ние на овие повици за околу една недела
пред - вели заменик-шефот КП "Lukiyanobskaya" Светлана Karashchuk.
- Објаснете му на луѓето кои не мора да почека до реализација е подготвен - тоа е подобро
веднаш плати старите стапки. Ако никој не плаќа, ситуацијата станува
критички: ништо за покривање на трошоците за компаниите кои обезбедуваат
услуги. И се исклучи електричната енергија, гас, вода, не можеме да - домување канцеларија мора да
се осигура дека сите овие жители, без оглед на плаќање. Во овој случај, на претпријатието
само трчање во загуба, растеме огромен долг, треба да се моли
задоцнување ... За среќа, најави стапи на сила: во овие денови многу жители
дојде до домување канцеларија за да се поправи фигури во платниот систем, со печат
и плати. Во понеделникот таа област плати за 12%. " Како што е наведено
Директорот Станислав GIVC Kaplunenko, се соочува со недоволно финансирање како
само по тарифа се зголеми во 2006 година. "Тогаш каматата беше само
40%. Во јули 2009 - малку повеќе, но 50% се уште не "држи надвор". Сите услуги
Киев ни даде заем. Следниот месец, навистина може да
запре ѓубре автомобили - тие нема да купат дизел гориво за која за извоз на
ѓубре, не дојде до liftoviki заглавени, нема да биде толку топла вода во котелот.
Затоа, и апелираше до жителите да почека за официјална распределба,
не избере тактиката на "не плати" - вели Kaplunenko. Според
"Весниците ...", само 20% од Киев жителите плаќаат за комунални услуги, како
на 21 јули. Според Владимир Storzhenko, шеф на државата за домување,
на рекордно ниско ниво. Storozhenko повикува Киев да се плати за
комунални услуги, ветувајќи дека ќе рекалкулиране ако тарифи во сила од 1 јуни, откаже
Претседателот или на судовите.

Share This Post: