Киев стана град со најевтините станови од почетокот на кризата на недвижности
тука падна на 2-2 , 5 пати. Сепак , што е рекорд пад на цените на куќите е придружена со
Рекорден пад на побарувачката од потенцијалните купувачи.

Според локалните недвижниот имот, просечната една спална соба
Стан во Харков понуда за 30 илјади долари со често сопственици
се согласуваат да им даде 5-10.000 тука на крајот на 2008 година стан изложени
просек од 65 илјади долари. Сепак, што е рекорд пад на цените дојде до
потенцијални купувачи, туку токму спротивното - во споредба со
период минатата година, побарувачката за станбени падна за 90%. И оние кои имаат
имаат можност да купат стан, се чека во надеж дека ќе
за натамошно намалување на цените. А брзо намалување на домување цени
Харков експерти се објасни масата продажба на станови во новите згради
по најниски цени. Ако пролет квадратен метар во згради во вредност од најмалку
$ 600/kv. м, сега е можно да се најде на понудата од $ 490. Бидејќи купувачи
интерес веќе е донесен и засолниште за неговиот избор на фокус, пред сè,
цената, програмерите почнат да шутнат. Обидувајќи се да привлечат клиенти
Некои компании почнаа да продаваат станови во рати. Таквата флексибилност
програмерите доведува до натамошно намалување на вредноста на имотот во основното
пазар, и покрај фактот дека многу од нив велат дека тие веќе
продаваат предмети на штета на себе. Точно, Харков reeltory се обиде
следат примерот на своите колеги и се обидел да Киев да предизвика вештачка
возбуда во пазарот. Потенцијални клиенти кои контактирале со Агенцијата,
тие нудат повеќе луксузни опции, и убеди ги дека пазарот го достигна
дното, а цените само ќе се зголеми. Сепак, тоа не се зголеми бројот на трансакции, а не
доведе до зголемување на домување цени. Пред кризата неделно во просек се состои од
околу 30 договори, сега - повеќе од три.

Share This Post: