Во рангирањето на најатрактивните да меѓународни мрежи riteylerskih
Градови , во издание на списанието Форбс, Москва зеде шестото место .

На ВТА беа решени 280 најголеми компании во светот,
вработени во трговија на мало - како Живанши , Прада , Гучи, Версаче ,
Зара , Метро , Адидас . Место во рангирањето на "шопинг престолнини ", беа дистрибуирани во
согласност со бројот на места, кои се на врвот трговците имаат
во одреден град . Прво место му припадна на Лондон - претставува
166 од 280 најголеми дилери. На втората линија се наоѓа во Париз
( 139 компании) , третиот - Њујорк ( 131 компанија) . Петте држави
исто така вклучува и Дубаи и Мадрид ( 128 и 123 компании, соодветно). во Москва
овие компании, има 119. Затвори првите десет Берлин, Минхен,
Барселона и Токио. Потсетиме дека Москва е исто така меѓу 10
европски градови , од најпрофитабилните да инвестираат во комерцијални недвижности .

Share This Post: