Ex - шеф на државниот имот фонд Валентина Semeniuk - Samsonenko верува
дека продажбата на Одеса Portside растенијата ќе овозможи поборниците на конкуренцијата
обезбеди финансиска поддршка за претседателските избори . Ова беше , изјави таа за
на прес-конференција .

"Компанијата сега е изложен уште само на еден услов . Секој кој го прогласи
на тендерот за приватизација е во криза и по цена
- Ова значи дека ќе има финансиска поддршка за претседателските избори "
- Semeniuk објасни . Таа истакна дека на фракцијата на Комунистичката
партии не се изрази јасен став за IPF , што сугерира дека
дека " комунистите всушност поддршка на приватизацијата на фабриката и иницијатор
Продажба - Премиерот Јулија Тимошенко ". "Денес не постои декларација.
Тоа е , можеме да кажеме дека денес , очигледно , комунистите нема да игра
против продажбата на бисери. Веројатно не , како и секогаш , поддршка
Јулија Тимошенко ", - вели екс - претседател на SPF , што ја цитираше изјавата на лигата.
Како што објавија од страна на " Обсервер ", на државниот имот фонд на Украина
под раководство на в.д. шеф на Фондот објави тендер за
продажба на 99, 567 % акции на АД " Одеса Порт Фабрика ".

Share This Post: