Претседател , Здружение на регионални банки на Русија Анатолиј Аксаков во интервју
Рускиот весник објави дека најефикасен економска мерка
во тековната криза услови може да биде една фаза и доволно
остри ( 25-30 %) девалвација на рубљата , извештаи " K2Kapital ".

Според г-дин Аксаков " глупави и неефикасни да се трошат резервите за поддршка на
курс на денарот во сегашната ситуација. Подобро е да ги испратите на релативно евтини
кредити за разни проекти, како длабока обработка
нафта, дрво, железна руда, и др Ова ќе ја зголеми конкурентноста
руски производи и побарувачката на домашниот
и на странските пазари . " Asako А. Се верува дека борбата против инфлацијата
сега не треба да биде приоритет на владата : " Умерена инфлација
сега дури и корисни. Тоа ви овозможува да се зголеми номиналната вредност на средствата
претпријатија , додека намалување на нивните реални долг "- сумираше
А. Аксаков .

Share This Post: