Како што објавија денес , извршниот директор Анатолиј Myalitsa авиони фабрика во
Банката , генерално блокирани 100 милиони UAH . Haz сметки. Во прилог на долг
уапсен Антонов Ан- 140 цена 10.000.000 $

Според Myalitsy , предизвикувајќи судир меѓу банкарите и авиони фабриката беше
кредит, кој се од Megabank Haz и не се врати . За возврат,
Првиот заменик претседател на Харков регионална државна администрација Володимир
Babayev истакна дека Megabank - не единствената институција во која Haz
зеде кредит. Но, други банки се повеќе лојални на компанијата. " Такви кредити
на компанијата - за $ 800 милиони . Ако владата е активно вклучени во
развој на авионот индустрија, обезбедување државна поддршка ,
Сите банки се согласија со ова, освен за една Megabank - рече Babayev .
Според него, Oblast Харков работи на решение
проблеми на Харков авиони фабрика.

Share This Post: