Како најголем број на хотелски соби од јуни 2009 година ,
се под планирање и изградба на континентот,
забележи во Москва : 5127 на 94 695 .

Според еден од потпретседатели на Смит Патување истражување, спроведено на
оваа студија, " глобална рецесија не ги имаат истите во Русија
силно влијание , како нејзините внатрешни проблеми, па во оваа земја е спроведувањето на
толку многу проекти во хотелот бизнис. " Во второто место
бројот под изградба или планирани за изградба на хотелски соби беше
Лондон - 4968 . Го освои третото место во Берлин - 4720 броеви, во согласност со на порталот
Комерцијални недвижности Вести . Исто така, во првите пет се Шпанија и Франција.
Според компанијата Смит Патување истражување , повеќето значителен број на проекти
спроведува во елитата сегмент на хотелот пазарот. Својот удел имаше
Вкупно 42 , 6% изградба хотелски соби во Европа.

Share This Post: