Претседател на УЕФА Мишел Платини изјави дека Украина би можеле да загубат правото да
Полска со Европската фудбалско првенство во 2012 година. ова
мислење беше искажано од страна на полските медиуми по неговата посета на оваа земја , каде што
Тој прегледано град Гдањск , Познан и Вроцлав избрани за
шампионат.

Како канал "вести и", Платини изрази задоволство од како подготвени
да Еуро 2012 во Полска. "Што се однесува до Украина, - рече Платини - сега постојат
Постојат многу од нашите експерти и конечната одлука за тоа како може да
Дали е потребно на Евро 2012 натпревари ќе бидат направени во декември оваа година. "
Украина остана прашање на недели за да докаже дека земјата ќе биде во состојба да вршат
сите ветувања кои беа дадени по победата, заедно со Полска за правото на
Еуро 2012 фудбалско првенство. УЕФА е загрижен за доцнење во подготовките за натпреварот
и има развиено програма за да се спаси првенството. Претседателот на УЕФА, кој
посети Киев минатиот месец, го одреди крајниот рок за Украина - 30 ноември.
Минатата недела делегација од технички експерти посетиле четири украински Лигата
Град - Киев, Донецк, Лавов и Харков. Експерти се обидоа да дознаете дали
стадиони во тие градови да се донесе европски форум и дали инфраструктурата е подготвена
прилив на туристи. Нивниот заклучок ќе биде на маса Платини е 25 септември.
"Сега во Украина постои само град кој може да се добие за еврото -
Киев е - рече Платини. - Други допрва треба да ги достават до гаранцијата УЕФА
дека тие можат да ги исполнат своите обврски. " На резервни
УЕФА план, наместо на други украински градови, изборот може да падне во Берлин
и Лајпциг во Германија. Платини се потврди дека оваа опција не е исклучена.
Сепак, тој истакна дека додека Украина и Полска е организатор
Евро 2012 и конечна одлука за тоа како можат да се справат
да се спроведе такви големи настани ќе бидат направени од страна на Извршниот
Комитет на УЕФА во декември.

Share This Post: