Исплата на надомест за клиентите на Сбербанк на СССР Советскиот придонес кон оштетен
повторно го одложи , на прес-службата на Министерството на финансии. Постапувајќи министерот за финансии
Игор Umansky прво вети дека ќе продолжи со издавање на 1000 UAH во јуни , а потоа во
јули. И покрај тоа, кога средствата може да се наведени во Oschadbank преку
кои тие се платени , Министерството за финансии не знам.

Не појасни ситуација и Oshchadbank - постои, исто така, ништо не се знае, освен
еден: одлуката на владата, на последниот датум на издавање на надомест - 25
Декември. За жал, економисти прогноза песимистички: тие велат дека
на парите на штедачите не можат да чекаат (иако, да се потсетиме дека во буџетот за 2009 година
својствени за исплата на 250 милиони UAH. V. 6, 4 милијарди долари. дистрибуирани до Премиер
во 2008 година). Фактот дека на ММФ од страна на украинската влада
ветувања за намалување на буџетскиот дефицит до 5, 5 милијарди долари. Тоа е речиси 0, 6% од БДП.
Како резултат на Украина на крајот на годинава бројката се очекува да достигне 6% дефицит
на номиналниот БДП. Видете исто така: Јушченко знае каде да го добиете 30 милијарди
за Нафтогас Ако владата ќе чест своето ветување и почна повторно
Испрати инвеститори во 1000 долари, на финансиската состојба во Украина би можеле да се влошат.
Особено, следниот инфузија на пари во економијата може да доведе до намалување на
Hryvnia девизен курс и зголемување на инфлацијата. И покрај тоа, во овој случај, ММФ би можел да
одбие да издаде трета транша стенд-бај, кои го направија тоа де факто
невозможно да се спроведе економската програма на владата. Покрај
, Реалната куповна моќ од 1000 UAH за инфлацијата со текот на времето
намалување, кои би можеле да се олесни надоместот од државата. Во јуни
Кабинетот на министрите предложени парламентот да се повлече од законот на државата
гаранции за обновување на стапката на заштеди на украинскиот граѓаните да индекс
девалвирана придонесите и премии во согласност со инфлацијата.
"Да се ​​соочиме со тоа: на пари не е и не може да биде, затоа што
дека владата веќе половина година недооценено извештаи за месечните планови
приход, но до крајот на годината се чека за горчлив мамурлак. Не треба да се спомене и фактот
дека сега, кога е здрав банкарски сектор, во кој владата
тешко да се најдат средства, плаќањето на дури 250 милиони за инвеститорите ќе изгледа
да го кажам барем, провокативна - вели познатиот економист, пратеник
Ksenia Lyapina. - Индиректно, дека "илјадници" не би да се каже и прифатени
неодамна закон "за рехабилитација на банките": на лоши заеми и проблем
депозити на сите банки сакаат да се фокусираат во една институција (банка), и така
нека се решат со нив. Затоа, многу е веројатно дека "изгоре" на Советскиот
придонеси ќе бидат во иста банка и тие ќе врска судбината на Сталин државни обврзници
период, кој реконструира и платени за околу 40 години. "
"Кабинетот може да смета на силна заживување на побарувачката на светскиот пазар
метал до крајот на годината, кој ќе им даде значајни приходи. Само
тогаш премиерот ќе отцепат за "илјадници" на 250 милиони Hryvnia, и ги фрли како
неговиот последен граната пожар во изборната кампања - вели аналитичарот
ICPS Александар Acorn. - Но, веројатноста за појава на ова -. Не повеќе од 10% "

Share This Post: