Пред неколку дена на Советот на министри ја усвои декрет со кој трансакција на недвижен имот
се ослободи од еврото.

За да се одреди каматната стапка Realtor, станови ќе чини
префрлени во базата вредност. Бидејќи овие услуги се поевтини. И што е најважно, да застане
Оди со стапката на раст! Ова е уште една мерка на програмата dedolarizatsii економија.
Таа ќе стапи на сила на 1 август. Покрај тоа, големи семејства, стои во
линија за намалена заем на стан, брокери за неподвижен имот мора да даде попуст
50%. За да добиете попуст, ќе треба да го претстави копии на идентитетот
големо семејство и извадок од листата на чекање. - Ние и да нареди
им даваат дисконти на ветерани, како што се бара со закон за ветерани, и хендикепираните - да
дискреција на организацијата. Ние веруваме дека ако компанијата работи отворено и
легално, тоа нема да биде тешко да се одговори на ранливите групи,
како ветерани, лицата со хендикеп, големи семејства, - изјави директорот на
на недвижен имот во главниот град агенции. - Покрај тоа, во нашата пракса, оваа единица
случаи. Типично, големи семејства се потпираат на државна помош, стои во линија
и не ги купуваат комерцијални станови за пари. Што се однесува до цените, кои
сега ќе се пресметува во рубли, што е уште поудобно. Живееме во Белорусија,
работат под договор цена во рубли, со градежни компании се пресметува
рубли ... И сега банките не даваат девизни кредити само во рубли. Значи
дека транзицијата на основни вредности, да се олесни работата не ќе мора да ги следат
фати ритам и профитабилни. Точно, на база на износ од почетокот на годината не е променет,
еден долар и еврото се зголеми, така што од самиот почеток, ние веќе почнаа да се добијат
помалку во однос доларот ... Но тоа е логично продолжување на политиката де-dollarization.
Ако сè ќе биде решено во белоруски рубли, сите ќе бидат корисни за работа
фактот дека белоруски зона, сите беше добро, и покрај кризата.

Share This Post: