Денес ние кажам за тоа како на променетите услови на хипотекарни заеми
Украина банки кои го прават кредити на физички лица за купување на станови и она што
време.

Бројот на украинскиот банки, хипотекарни заеми, од декември 2008 година
преку јули оваа година, по 9-6 финансиски институции. Број
заем програми падна 17-10. Таквите податоци вклучува истражување
101 Украина банка потроши Maanimo.com. "Почнувајќи од 27 јули
2009 година, 5 украински банки нудат кредити на физички лица за период
до 360 месеци, 4 банки - до 300 месеци и 3 - до 240 "- сумирани Наталија
Shtaltovnaya, извршен директор на Maanimo.com. Меѓу банките, подготвена да даде
средства за купување на станови - Privatbank, Фолксбанк, универзална банка, банка на МБ,
Кредитни Европа банка и Банката CREDITWEST. Студијата покажа дека од 4 декември
2008 до 27 јули, 2009 просечната стапка на кредитот Hryvnia во овој
сегмент се зголеми 22-22 1%, 4% на годишно ниво, највисоката стапка - од 29% до
40% на годишно ниво. Ова ќе го намали на минимум цена: 13, 5% до 11%.
"Сепак, тоа е фер да се признае дека тоа е прилично номинална
намалување. Бидејќи имаше зголемување значи големина на еден комисии
на товар на кредити во рамките на хипотека - со 73% до 2% од
кредит "- појасни ситуација раководител на истражувањата и студии
Maanimo.com Пол Bortnikov. Не може да влијае на хипотекарни заеми
проблеми на банките со долгорочни ресурси. Со намалувањето на орочените депозити
и намалување на надворешно задолжување и намалување на кредитните услови
Население: ако 4 декември, 2008 година обичните Украинците имаа можност да
добие хипотека за период до 256 месеци, веќе на 27 јули, 2009 - само
на 64-100 месеци.

Share This Post: