Премиерот Јулија Тимошенко ветувања во затвор на поранешните сопственици
" Ukrgasbank ".

Коментирајќи за сопствениците на банки не успеа, рече Тимошенко,
дека тие се под контрола на нејзините политички противници. "Ако
тука има инвеститори, "Ukrgasbank", се свесни дека ова е само
Банка, која контролира Партијата на регионите. И рефинансирање, кои
тие беа доделени на Народната банка, тие префрлени во 1% камата во мал
банка ", - рече премиерот. "По претседателските избори сите ќе бидат
седи ", - Тимошенко увери. Главната сопствениците на "Ukrgasbank"
на докапитализација беа Врховната Рада заменик на Партијата на регионите Vasyl
Horbal и градот член на Советот од регионите Алекс Omelyanenko. Коментирајќи
прашањето за тоа каде да се стават пари на депозит, Тимошенко советуваше инвеститорите:
"Стави ја вратам од каде што најмал процент, затоа што има многу низок ризик
на депозитите. Не потпирај се на банките, кои ветуваат 25% годишно. " Исто така
Тимошенко вети дека во случај на неговата победа на претседателските избори ќе биде
познат како банкрот банките во Украина. "Мапите ќе бидат отворени
и секој граѓанин ќе види што се случи со неговите пари, и пари
отиде оф-шор сметки. И денес може само она што може - за да ви даде
вашите пари ", - Тимошенко апелираше до штедачите на банката" Rodovid ".

Share This Post: