Падот на Hryvnia , растечка невработеност и високата инфлација може да сила должници
се откаже од својата посветеност на авто кредит . Вториот бран на криза
многу од нив може да влезе на ногата.

Растот проблемот е во голема мера се должи на авто слабеење национални
валута. Повеќе од 70% автомобилските кредити биле издадени во врска со вредноста на доларот, додека
приходот на мнозинството на должници се фиксни во локална валута. Тековната пад
Hryvnia голема мера може да ја влоши состојбата со проблемот кредити. Еден од
авторитетен експерти на девизниот пазар, Ерик Naiman предвидува уште
влошување на позицијата на домашната валута. Според неговите пресметки, за да на крајот на летото се разбира
достигне 10 grn / долар. Според проценките на Здружението на собирање на
Украински бизнис обемот на лоши заеми на трговските банки до крајот на 2009 година
градот може да достигне 34%. Вкупниот долг изнесува повеќе од 70
милијарди. Експертите велат дека брзиот раст на организацијата на "лошите"
заеми. Во првата половина на 2009 година дел од проблемот средства во
комерцијалните банки се зголемија за 73%. Дали не придонесуваат за исплата на кредити
и зголемената невработеност. Кон крајот на минатата година, директорот на државната служба
Вработување Владимир Galitsky предвидува невработеноста во 2009 година
7-8%. Веќе во март оваа година, повеќе од два милиони Украинци формално
се сметаат за невработени. Сега оцени вистинската мера на невработеност во земјата
практично невозможно, бидејќи многу мал процент на невработени е
регистрирана на служба за вработување. Лош ефект врз отплата на кредити и зголемување на
трошоци на должници. Храна, како во однос на минатата година се зголеми
најмалку два пати. Истото може да се каже и за цените на гориво, облека и други
стока за широка потрошувачка. Понатаму девалвација на Hryvnia ќе доведе до понатамошна
повисоки цени за повеќето стока. Должници кои не може да врши за време
нивните кредитни обврски, често прибегнуваат кон преструктуирање на долгот.
Банките обично одат да се исполнат нивните клиенти. Во повеќето случаи, тие се дозволени
плаќаат само интерес, а не враќање на телото на заемот. Нормално во такви
Доколку банката заработува повеќе, но растечката валута ризици може да обесхрабри
банките желба да ги замрзне средствата. Должници кои едноставно не плаќаат
не толку многу. Според различни проценки, нивното учество е сега во портфолијата на авто кредит
6-11%. Да се ​​соберат долгови од бескрупулозните должници
Многу банки ги користат услугите на собирање компании. Некои банки
дури и подготвени да го продаде потресени долг. Сепак, собирање компании и банки,
кои се обидуваат да надоместат средствата дадени за купување на автомобил
судрите со многу проблеми, ако клиентот не го врати доброволно залог.
"Со спроведувањето на новиот автомобил на системот на судската постапка за враќање на
долг на кредитот ќе биде помала од половина од пазарната вредност на автомобилот, "
вели директорот на компанијата. "Лавовски на плаќања апсорбира
различни судски трошоци ", рече тој. Излегува дека давателот е непрофитабилна
присилно одземање на колатерал. Тужи должници има смисла само ако
но залог тој има автомобил или друг имот недвижен имот.
Според Законот за неуспехот да се исполни своите обврски кон сите должници
сопственост. По првиот бран на кризата безбедно може да се каже дека
кредитна автомобили Украинците се многу сакаат да се дел. Без оглед на
зголемување на товарот, поголемиот дел од должници продолжи да ги извршува своите обврски.
Но, какво влијание дополнително ќе ја ослабне националната валута е сè уште непозната.

Share This Post: