Во пресрет на претстојните претседателски избори Јулија Тимошенко блок и на нејзиниот лидер
- Премиерот Јулија Тимошенко - се во необична улога за себе.
До сега, оваа политичка сила спроведено на изборната кампања , а
во опозиција, но овој пат лидерот на Јулија Тимошенко блок ќе биде задолжен за економски
ситуација во земјата пред гласачите како и за нивната политичка
противници.

За тоа како владата на Јулија Тимошенко има намера да се комбинираат
политичките цели и економските предизвици со кои се соочува владата во
криза, изјави првиот заменик премиер Александар Turchinov. Според него,
ако тој победи на изборите на Јулија Тимошенко нема да се скрши до никого.
"Напротив, предизвикот е да ги обедини нацијата и да се стави крај на политичката криза.
Ова е само правилен начин за надминување на ефектите од светската економска
криза ", - рече Александар Turchinov, извештаи Комерсант-Украина." Во
ја дестабилизираат ситуацијата во земја, само оние кои така
сака да ја зајакне својата политичка позиција, без оглед на интересите на државата
и луѓе. Тоа не е нашиот пат. Нашиот пат - патот на стабилизација и конкретни резултати,
отколку револуционерен пресврт. Економијата може да расте само во политички
стабилна состојба. И тоа е неопходно да се намали бројот на непланирани
избори, се распаѓаше, оверклокување и така натаму "- вели тој." Кога еден кандидат
- Премиерот, кампањата се врши поинаку отколку во опозиција. "Дома
пропаганда формула - ефективна работа на Кабинетот во сложени
Глобалната финансиска криза. Ние, за разлика од нашите противници,
не можете да популистички ветувања неисполнети. Постои огромна
одговорност и напорна работа е всушност околу часовникот. Затоа, за
Ние кампања - конкретно, продуктивна работа на Владата ", - истакна
Александар Turchinov.

Share This Post: