Речиси половина од "белата јаки " се подготвени да извршат за неморален чин
заради работа за време на криза. Ова се резултатите од анкетата - провокативна ,
спроведе сајт за да најдете работа и вработените headhunter .

Значи, барем подготвени да неморал за доброто на
44% од работниците. Речиси еден од десет вработени (11%) се уникатно
ја потврди својата подготвеност да се извршат такво дело. Од оние кои
признава извршување за неморален чин, 60% од нив имале предвид или лага
измама, речиси една четвртина - "неформална односи" со газдата, и 16% - беше дадена
другите ќе cebe услуги, а 5% не омаловажуваа да украде. Заедно
Значи, 45% од испитаниците во анкетата на Украинците сметаат дека ваквите мерки за
конзерваторските работи - тоа не е опција, сметајќи дека чесноста - над сè друго.
Треба да се напомене дека ова е покриена беше спроведено во април меѓу Руската
"Бела јака". Процент кои пријавиле волја да се неетички
дело, во руската група е понизок - 49% во споредба со Украина -
55%. Сепак, според анкетата на порталот за вработување
Superjob, поголемиот дел од Украинците (71%) не стравуваат губење на нивните работни места. Како по правило,
помали од другите испитаниците се плашат од губење на своите работни места на возраст под 25 години - од кои
без страв од преостанатите 25%. Испитаниците од оваа возрасна група
повеќе оптимист за иднината и веруваат во себе: "Јас не се плашам Отпуштањата
се должи на фактот дека имам високо образование, познавање на два јазици, голем број на
завршени курсеви и голем број на квалитети кои се потребни за секое работно место. "Но
Дури и оние испитаници кои се плашат од губење на своите работни места, повеќе искусни
не "за самото дело," тие се плашат да одат без приходи. "Во секој случај, без
работа, јас не ќе остане. Тоа е тажно само дека привремено ќе одат на помали
плати. "

Share This Post: