Сопственикот на трговската марка " Ukrtatnafta " - Kremenchug рафинеријата
растенијата (АД " Ukrtatnafta ", Kremenchug , Полтава регионот ) во судот
забрани на компанијата " ЕДБ - Исток" на нафтени производи под брендот
и корпоративни боја " Uktratnafta . "

Ова се наведува во порака ", Ukrtatnafta", објавена на официјалната
сајт. "ЕДБ-Исток" работи во Украина, мрежа од 118 пополнување
станици под името на брендот "Ukrtatnafta", кои главно се наоѓаат во
Dnipropetrovsk, Донецк, Zaporozhye региони и метрополитенска област. Освен
Покрај тоа, "Ukrtatnafta" подготвува жалба до судовите на Украина
собираат од ДОО "ЕДБ-Исток" за штетата од прекршување на договорот
да се користи трговската марка и бренд бои, според извештаите
"Ukrtatnafta". Ова значи дека дел од имотот "ЕДБ-Исток" (исто пополнување)
може да биде притворен до крајот на испитувања.
Во секој случај, повеќето од мрежа "Ukrtatnafta" ќе престане, како
минимум промена, бидејќи тврди дека во врска со Kremenchug растенијата
не само на трговската марка "Ukrtatnafta", но фирмата, портокалова боја
кои се дизајнирани пополнување "ЕДБ Европа." Предизвика проблеми ", ЕДБ-Исток"
има свој "бељи" на квалитетот на нафтени производи и користењето на
трговска марка. Прво на сите, за купување на лиценца за користење на брендот
103 бензински пумпи, сопствениците на "ЕДБ-Исток", што се користи својот 15 "екстра" бензински пумпи,
кои "заборавил" да се направи договор и, се разбира, да плаќаат пари за тоа.
Второ, во кои работат под маската на познати украински продуцент, "ЕДБ-Исток"
продажба на нафтени производи од други производители. И одговорноста за нивната
квалитет создаден "Ukrtatnafta", иако ниту спие ниту во духот на тоа не знаат.
За неа и имало поплаки на потрошувачите. Имаше многу поплаки. "Факти ниско
култура на услугата на бензински пумпи ДОО "ЕДБ-Исток", потврди писма на потрошувачите.
Документирани бројни поплаки од сопственици на гориво карти ", ЕДБ-Исток"
кои имале проблеми со нивната употреба, или не може да го пополни од нив.
Потрошувачите се масовно се применува во АД "Ukrtatnafta" со жалби и барања
за надомест на штета, "Службен порака на" Ukrtatnafta ".
Во овој поглед, Kremenchug производител одделно истакна во своето
изјавата дека "не е одговорен за, а не е гаранција за издавање на гориво
на бензинска пумпа бренд на АД "Ukrtatnafta" гориво картичка на компанијата "ЕДБ-Исток"
, иако тие се украсени во знак стил "Ukrtatnafta". Иако последната капка
за АД "Uktratnafta" веројатно има течење на информации кои им се
"Мајчин комерцијален мрежа" предложен од TNK Русија за $ 50 милиони евра и на трансакцијата
тоа е веќе "надвор". Ако потпис станица "Ukrtatnafta"
под контрола на Kremenchug директни конкуренти, кој може да гарантира
кои се специјално за потрошувачите не ќе се продава со низок квалитет на горивото?
Да се ​​вардат од еднаш и за сите нивни бренд на "Ukrtatnafta"?

Share This Post: