Девизните резерви на Народната банка на Украина во јули се зголеми за 8, 3% ,
или 2 , 282.000.000.000 долари.

Од 3 август, тие беа 29 , 625.000.000.000 , според
агенција " Интерфакс - Украина" извор на ѕвезди. Како што објавија во мај, злато
резерви на Народната банка на оперативни податоци се зголемија за 13 , 5% ,
или во 3297 , 14 милиони долари , сметководство за 31 27 791 мај, 87 милиони
долари. Во јуни , девизните резерви на Народна банка на операции
ова се намали на 1, 6 %, или 448 , $ 73.000.000 , во износ од
30 Јуни 27 343, 14 милиони долари.

Share This Post: