Украинската народна партија ( UNP ) се заканува на ослободување на нејзините претставници - луѓето
пратеници од Демократската коалиција на Рада Врховната во случај на неуспех
Кабинетот на министри Уредба № 329/2009 на претседателот од мај 14, " за итни
мерки за да обезбедат имплементација на евро- азиски нафта транспорт
коридор ".

Ова се вели во соопштението на UNP Владата на одложување на Украина
пренос на работата на нафтоводот "Одеса-Броди" во проектот (Аверс)
на владата, текстот е предадена на UNIAN. Весникот забележува дека заради целта
светло на резултатите од последните развиено бизнис план меѓународни
Комонвелтот, UNP инсистира на одржување на јавни расправи за извештајот на бизнис план
со учество на својот бизнис план за развој, сите заинтересирани страни
овој проект, владини претставници и членови на експерти БП, јавните
организации. "Извинете недостатокот на интерес на странски влади
партнери е особено неуместен во време кога Полска не беше само левата
завршувањето на гасоводот од Броди да Плок во листата на клучните енергија
проекти, но, исто така, определува и највисок приоритет - втората од тринаесет "
- Се вели во соопштението. Покрај тоа, UNP рече дека е очигледно
комерцијални атрактивноста на инфраструктурен проект. Проценето
експерти, производството на нафта во Каспискиот регион до 2015 година се очекува да се зголеми
100 милиони тони годишно, а во 2025 година - до 150 милиони тони годишно.
Речиси сите избрани тома ќе се извезува. Веќе во 2013 година
, Регионот ќе доживее недостатокот на извоз на нафта транспорт
капацитет. 2025 за изградба на нови гасоводи со автопат
способноста да се најмалку 80 милиони тони годишно. Така, на проектот
"Одеса-Броди-Плок нафтоводот" ќе биде еден од гасоводот правци кои ќе бидат
надомести овој недостаток. "Поради тоа што сите декларации од страна на Владата
за наводниот недостаток на ресурси за идните симнувања на гасоводот "Одеса-Броди-Плок"
немаат никаква основа. Следствено на тоа, неуспехот на владата Тимошенко
спроведување на проектот "Одеса-Броди" во директен мод, и да соработуваат со странски
инвеститори за неговото завршување да Плок е дело против националната
Интереси на Украина. Во овој случај, одложување би можело да доведе до друг
Си ја заборавивте можности на меѓународната сцена "- нагласува
во соопштението. Во исто време, извештајот се вели дека лидерот UNP, Јуриј Kostenko
верува дека UNP ќе ја преиспита својата позиција во врска поддршка за Демократски
коалиција. "Очигледно, ODC ќе бидат принудени да ги преиспитаат своите политички
позиција за поддршка на т.н. демократски коалиција ",
- Рече пратеник, член на собраниската комисија за енергетика и
Нуклеарна безбедност Јуриј Kostenko. Според него, поттик за оваа одлука
UNP стана "анализа на иницијативи и нивното спроведување од страна на актуелниот влада
и сегашната коалиција. " Како UNIAN објави порано, Полска остави гасоводот
"Броди-Плок" во листата на клучните енергетски проекти кофинансирани
за фондовите на Европската унија во рамките на "инфраструктура и животна средина
Среда "до 2013 година. UNIAN референца. Идејата на проектот за изградба на евро-азиските
Транспорт на нафта Коридорот Одеса - Броди - Плок - Гдањск се појави во
средината на 90-тите. Истата вклучува изградба на нова транспортна
коридор на масло кое ќе го донесе касписката нафта во земјата
Западна и Централна Европа. 23 Мај 2003 во Брисел беше потпишан
Заедничката декларација од страна на Советот на министри на Република Полска, Кабинетот на Министрите
Украина и Европската комисија за поддршка за проектот EAOTC.
Европската комисија исто така се предвидени 2.000.000 € за спроведување на физибилити студија за изградба
гасоводот, "Броди-Плок", кој ќе се прошири на веќе изградени
Украински гасовод од Одеса на Црното Море до полскиот брег во Гдањск
Балтичко Море. Физибилити студија беше претставен во 2006 година, но учесниците
не успеа да најде инвеститори. Во 2008 година, создадена од Полска и Украина
JV "Sarmatians" за развој на националната нафтена транспорт EAOTC влезе
Куќа на Азербејџан, Грузија и Литванија, кои потоа се колективно идентификувани
1, 8.000.000 $ за обука на уште физибилити студија. 24 април 2009
на Генералното собрание на акционерите на JV "Sarmatians" беа одобрени физибилити студија EAOTC,
овластена од страна на меѓународни нафтени транспортна компанија "Sarmatians"
Granherne друштво со ограничена одговорност заедно со своите партнери - компаниите Purvin и Gertz
и Greengate ДОО. Цената на спроведување EAOTC врз основа на нафтоводот "Одеса-Броди"
согласност со одобрениот физибилити студија, е 2,8 милијарди долари, во зависност од
нафта транспорт.

Share This Post: