Народната банка од 31 јули 2009 година monetized околу 3, 2 милијарди долари
Т- сметки со цел да се капитализација " Rodovid банка " банка " Nadra "
и " Ukrprombank ".

Ова го изјави в.д. Министерот за финансии Игор Umansky новинари
во Кабинетот . Тој појасни дека само за овие цели ќе
заработат 9 , 5 милијарди долари . "Во суштина, пред крајот на оваа недела
може да се monetized сите - дали ќе се воспостави нивните влади
( Во овие банки ), и ние се разбираме , каде што се случува на процесот
и програма исто време на администрацијата ", - рече тој.

Share This Post: