Можеби ќе најдете соодветна работа се меша со пасивност , лошо резиме
или едноставно да биде доцна за едно интервју.

1. Лош резиме ... Не е важно колку банална а ова и покрај фактот дека на интернет
и други извори може да се најдат многу погодна (или не) продолжи шаблони
и препораки за нивната подготовка. Сепак, uninformative, неписмени и
Други "nedorezyume" до 50% од сите продолжува добиени од страна на персоналот
Агенцијата. Работодавци, лопата стотици продолжува за еден ден, ќе го потврди.
Совет: да продолжи пишување на најмалку 2-3 часа. Изберете од најдобрите
примерок, како што е оваа. Селектирај клучни зборови, вашите достигнувања и вашиот
предност во однос на другите кандидати. 2. Пасивност во потрага
да ја испратите вашата продолжи со работата во десетина компании и седат, чекаат на повик?
Кој треба да биде повеќе: вас - или работа - а вие? Дури и ако имате посебна класа,
се сеќавам дека во ова место десетина барателите. Совет: да
иницијатива, ве молиме јавете се HR-менаџер, јавете се на потенцијалните лидер,
Потсетете за себе, да работат кон почетокот на состаноци. Брзина на прашања.
3. Несистематски приод да се стави преглед на интернет, кликнете низ
весници, и тоа е тоа? Не чекајте! Запомнете дека половина од работни места на интернет
и весници - т.н.. "Рекламирање" да се создаде кадар резерва акумулација
Краток преглед. Совет: Користете максимум патеки за пребарување. Однесувајте пребарување
работа, како во оваа работа. Дали ова систематски за неколку часа
на ден, песна контакти, итн 4. Пасивноста на интервју
Ти рече: "Ние ќе ти се јавам пред некој ден." Не верувам. Ова може да продолжи
2-3-4 недела ... тие ќе го избере толку долго? Не Тие се ангажирани
повеќе уреден. Совет: иницира свои коментари на работодавачот.
Започнете со прашањето "Кога и кому да се јавите за да дознаете за вашиот
одлука и да продолжи со дијалогот? "5. Комуницирајте само со персонал менаџер
HR-V и премногу работни места за да се сеќавам за сите кандидати
и да бидат заинтересирани во вашата работа. Нејзината мисија - да се "затвори"
работа и заборави на него. Во вас, како работник, може да бидат повеќе заинтересирани
потенцијал лидер. Совет: Оди директно кон иднината
главен, тој често е заинтересирана за јакнење на неговиот оддел. Но
Продолжете внимателно, без да се западне во друга крајност, како и во следниов став.
6. Непочитување на агентот не се обидуваат да бидат позитивни
впечаток на агентот, со оглед на тоа непотребно да се посредува? Игнорирај го,
или демонстрација на мало презир? Во залудно. Таа понекогаш зависи од вашата
судбината. Совет: Можете да се однесуваат со хумани ресурси-оми, така што стана
вашиот сојузник. Во спротивно, вашата биографија ќе биде во корпата за ѓубре. 7.
Резиме на спам како да ја испратите вашата биографија на сите работни места во ред
дури и ако немаат еден или недоволни квалификации? Надеж за среќа и
инсталацијата "Дај да се обиде - Јас можам да се справат" - може да работат само на
долниот чекори на кариерата. Резиме на очигледната разлика меѓу барањата јасно
утврдени во празно место, воспалена и е потребно време работодавци. Одговорот на
се јавите на агентот, "испратена јас надвор продолжува со стотици различни работни места, и имаш некои,
кажете? ", открива дека недостатокот на јасни цели и вашиот" сештојади "дека
сега не е цената. Совет: Почитување на другите луѓе работат. Пред испраќање на
продолжи, бидете сигурни дека сте на формални вештини - на правиот кандидат.
И да води евиденција на компании и работни места, каде што сте ја испратиле биографија. 8.
Игнорирање на Интернет бонтон, на пример, името на датотеката со резиме на "мојата
резиме "," јас "," Lesch, продолжи "или прекар. Или само даде линк до
Виртуелна продолжува испратени на работа сајт. Еј, eychar, пак, се погледне
и преземање. Совет: Можете името на датотеката со своето име и да додадете на работно место,
на пример, "Николај Петров, сметководител." Размислете како агентот ќе се одржи
(А потоа да се најде!) Вашето резиме во базата на податоци, да им помогне да си помогнат самите себеси
не се изгуби во илјадници резимеа. 9. Неподготвеност да се оди на интервју
Да, тоа се случува ... Се случува на разговор со кандидатот, кој веќе
3 месеци ", кои бараат работа", ќе знаеш дека сето ова време тој присуствуваше само 4-5
интервјуа. И тоа е 3 месеци? За брзо се најде добра работа и
избор, мора да присуствуваат на 2-3 интервјуа на ден! И да се
10 покани за интервјуто, што треба да испрати 100 продолжува.
Совет: Оди на интервјуто изгледа да се работи. Ако работата не земе;
па барем potreniruetes и нови информации на пазарот ќе добиете. 10.
Да биде доцна за интервју Повеќето работодавци се повикани на
отворени повеќе од еден кандидат во ред во интервали од 30-45 минути. Освен
nepedantichnosti демонстрација, неговата крајот и се уште се скрши распоред агентот.
Но, се чини дека не вреди. Да биде доцна за повеќе од 20 минути (само
Ако не си човек frilanserskoy професија) - 80% одбивање. Совет:
подобро дојде на почетокот. 11. Одбивање да се Тест
Да, и прашалници, повеќето HR-менаџери - на дипломирани студенти на психолошки
Факултети и сакам сите овие игри со тестови. Но, понекогаш тестирање на кандидатите
е навистина важно, па дури и барање на работодавачот.
Советот. Дури и ако се скептични во врска со тестовите, насмевка и
поддршка на играта. Дали се тивко, нежно и без премногу прашања и шеги.
Помош оние кои се најмногу работодавци донесе одлука. Потоа вашите шанси од 50 \\ 50. А
одбивање на тест вас пречкртувам онаа листа на кандидати за 90%. 12.
Надуени плата и кариера амбиции Запомнете: без ѕвезда
барате работа, таа ги пронаоѓа себеси. Ако ни испрати продолжи, тогаш
не е суперѕвезда. Ова не е време вирвам. Често наводните високи плати
и убаво име пост - само за да ги привлечат кандидати да се
поголем избор. Спротивно на тоа, незабележително на прв поглед, на позиција може да
ви даде голем поттик и брзиот раст. Советот. Погледни за поширок поглед
подлабоко и перспективи. 13. Негативните за минатото работа
Она што не да се зборува за минатото на работните места? Многу работи: за конфликтот,
озборувања, скандали, лош шеф и не им се допаѓаат него, мрзливи вработени.
Совет: Прочитај неколку статии, како да одговори на прашањата на рецепција
на работа. 14. Парохија за интервју текот на работното време, се разбира,
Дали е важно ако сте во моментов. Што ти рече
претпоставени за причините за отсуство? Побара да оди "во болница" или други училиште
глупост? или "не кажа ништо, моето отсуство никој не ќе забележите ...".
Со други зборови, измамени, или лидер, или прескокнува. Кој потреби
вработен? Совет: Оди на интервју по часа
или на ручек. Така да покаже лојалност кон сегашниот работодавач
и, најверојатно во иднина. Алтернатива: ако работодавачот знае за вашиот
претстојните пензионирање, се согласуваат со него и да имаат најмалку вербално, но официјален
резолуција. 15. Мамење на биографија или во интервјуа тука
Не значи мало претерување на вештини или достигнувања издаденост.
И пишуваат она што не е и не бев. Совет: чесноста е најдобра политика,
сите тајни станува јасно, и така натаму Кога ќе ја каже вистината, не треба
ништо да се запамети. 16. Нејасен текстот на целите и банални
заеднички фрази во делот Резиме на "објективни", како: "Интересна работа со пристоен
платите "," Барај интересни развојни работи со можно кариера
и професионален развој, кои ќе бидат платени соодветно "," добивање
Конкурс со можност за кариера и финансиска раст ", итн
се среќаваат секоја втора и не продолжи да ви позиција како кандидат.
Често мора да бидат буквално се повлече крлежи вистински цели на кандидатот
и внесете резиме на одредени фрази, за да добијат таква позиција во таква
поле со саканиот приход така нешто. И изгледите за таков и таков ... Совет:
Стесните цели, да се избегне клишеата и grandiloquent општи фрази.
17. Прекумерната talkativeness и опфаќа несакани со интервјуто
Напомена детали од неговиот приватен живот, односите со семејството, соработници,
нијанси на здравствени проблеми на религијата, политика, итн Желба во блиска иднина
време да го отворите вашиот бизнис. За жените - Бременост и породување амбуланта. Misty
Одговори на прашања во врска со мотивите на разрешување од минатото работни места. Совет:
ништо повеќе, само бизнис. Барем во првото интервју.
Плус малку хумор ... 18. Неуспехот да се открие лоша само застапеност
вашите силни страни, не заборавајте да се постигне успех. Краток-слог
Одговори, вкочанетост и неизвесност. Неспособноста да се применува, за да се "продаде" ... Неподготвеност
да се дава или "заборавајќи" телефон судии и поранешни извршни директори.
Совет: Прочитај, конечно, 2-3 од илјадници написи на Интернет на тема "Како успешно да
за интервју ", и работат надвор. 19. Несоодветни и неточни
прашања од ваша страна, на пример:) Што значи вашата компанија?
б) Кога се подигне плата? а) Дали имате било какви работни места
освен за ова? г) Колку брзо може да се очекува промоција? г) може да
Јас би сугерирал да ви што сообраќај оди? д) Што ти е доделен
време за чад крши? д) Ако ме земе, јас може да се да се започне
недела или 3-4? И на погрешен одговор на прашањето дали постои
имате било какви прашања - "Јас немам проблеми." Сергеј Belyaev
директор на агенција за вработување "Навигатор".

Share This Post: