Украинскиот претседател Виктор Јушченко за време на неговата посета на Одеса, вети дека ќе престане да
приватизацијата на Одеса Portside растенијата, ако компанијата нема да биде
спроведе еколошка ревизија .

Така, според заменикот на Одеса Градскиот совет на ПР, лидер на јавна организација
Квалитетот на животот Алексеј Goncharenko , животната средина ревизија е клучен
барање на picketers , кој денеска се сретна со шефот на државата
на аеродромот Одеса . "Ние лошиот третман на Виктор Јушченко, потпишан од страна на граѓаните
скоро 5000 луѓе , кои бараат спроведување на Законот за животната средина
ревизија во однос на SCR . Оваа постапка треба да даде одговор дали да се приватизира
претпријатие , а ако е така, под кои услови ", - рече Goncharenko заедно.
Значи, тој истакна дека претседателот вети дека ќе се пренесе барањата на Одеса
Кабинетот за следење и ревизорски постапки . "Ако
ревизија не ќе се, Виктор Јушченко е подготвен да стави вето на одлуката за продажба
IPF , "- рече Goncharenko Запомнете, во државниот имот фонд на Украина објави .
дека на пристаништето Одеса Фабрика тврди над 10 компании, кои ќе
зголемување на вредноста на средствата до $ 900.000.000

Share This Post: