Осигуреници во јануари-јуни 2009 се зголеми наплатата на премиите за осигурување на своите политики
задолжително осигурување на граѓанска одговорност на сопствениците
возила ( CTP ) од 6% во однос на истиот период
2008 - за 637 , 799 милиони .

Продажбата на осигурителни полиси се зголеми за 7% - до 3 376.000.000 Според извештајот
Мотор (транспорт) биро за осигурување (MTIBU), плаќањата за определени
период се зголеми за 23% - за 239, 491 милиони. Во овој период, осигурениците
се населиле 32, 242.000 случаи (3%). Министерство за финансии redeems еврообврзници
на $ 512.000.000 исплатени Украина еврообврзници издадени во 2004 година
500 милиони долари, според в.д. министер за финансии Игор
Umansky. Украина во 2004 година го постави пет години еврообврзници
вкупна вредност од 500.000.000 $ на променливи каматни стапки на шест месеци
Либор 337, 5 базични поени, со рок на доспевање од 5 август 2009 година и плаќање
проценти на годишно ниво - февруари 5 и 5 август. Депозити во Ukrprombank
може да падне во еден од средствата Ukrprombank на Државната банка на штедачите "
може да се преведе во Oschadbank или "Rodovіd банка", објави и. Отец. Министерот
Финансии Игор Umansky. "Ние ќе ги преземе соодветен износ на средствата и
обврски, и да ги на други банкарски услуги ", - рече тој. На
Тој рече: "Rodovіd банка" се смета за овие цели. "Интерфакс-Украина",
"Украина вести"

Share This Post: