Во I половина на побарувачката за австралиско канцеларија падна на најниско ниво од почетокот на
1990 година. ниво се должи на влијанието на глобалната финансиска криза.

Според Советот на австралиските недвижен имот, стечај, големи компании,
пад во бизнисот и освојување на нови области доведе до барање
за канцеларии и до шест месеци падна од 160 284 квадратни метри. М. Процентот на невработеност
канцелариски простор е зголемен на најбрзите во последните 17 години
темпо, пишува австралискиот . Во јануари оваа година таа бројка е
5, 9 % во јули - за 8, 3%. Според извршниот директор Питер Ververa Советот, реставрација на
побарувачката може да започне не порано од три години. најголем пораст
Конкурс случи во централната бизнис- области на Перт и Бризбејн
( 6, 7 и 6, 5 %, соодветно) . Во Мелбурн фигурата се зголеми на 0, 1 %,
Сиднеј - 2, и 3% . Во главниот град , Канбера, на ниво на слободни канцеларија
област се зголеми за 2, 2 %, за да се одбележи 9, 2%. Во текот на следните половина
години , земјата ќе се воведе за 1 и 3 милиони квадратни метри . метри нови канцеларии .

Share This Post: