За време на финансиска криза , луѓето биле земени од украинскиот банки, околу 90
милијарди . Премиерот Јулија Тимошенко во интервју за три
канали.

"Луѓето беа земени од банките на нивните депозити и стави душек во домот
банка. Ова е трагедија за државата. Парите се повлечени од реални економски
третман. Банките не може да се позајмуваат , "- рече премиерот.
" Ако луѓето не ги вратат парите на депозити во банките , ќе има негативно
. 90 милијарди UAH повлечени од економијата " - рече Треба да се забележи .
дека по продолжувањето на мораториум на издавање на депозит за уште 6 месеци се полни со луѓе
определување генерално ги преземе сите пари од сите банки .... Претходно,
Тимошенко повика Украинците да ги задржат своите заштеди во јавноста
Банки и препорачува да се изберат банките кои нудат најниска
камата на депозити. Се прашувам зошто не ги охрабри луѓето да им даде
пари банките, за ништо ?

Share This Post: