Тема на цените на нафтата , поттикната од , заинтересирани за него и оние кои продаваат
масло, и оние кои се произведува , како и оние кои продаваат гас.

Ова на прес-конференција рече претседателот на Меѓународниот Киев
енергија клуб " П -клуб " Александар Todiychuk . " Вие знаете дека на Русија
врзани на цената на гасот на цената на нафтата. Украинците се најмалку заинтересирани
зголемување на цените на нафтата , бидејќи тоа ќе доведе до зголемување на цените на бензинот "- додаде
рече тој. Покрај тоа, судијата се сеќава дека основната цена на гас во формула дефинирани
од $ 450, "Тоа е највисока во Европа , така и за нас цената ќе се зголеми
побрзо од било кој . Околу US $ 15 ќе се зголеми цените на бензинот и, следствено,
и нафта. "

Share This Post: