Повторно, имаше гласини дека Полјаците сакаат да се добие околу во Евро 2012 .

Финале Евро 2012 ќе се одржи во Киев не и Варшава. Овој заклучок е избрзана
Украинските медиуми даваат изјави по прес секретар на Фудбалската федерација
Јакуб Kwiatkowski на Полска. Според него, УЕФА одлучи да се воспостави Меѓународна
translational центар (Меѓународна радиодифузија Центар) е Еуро 2012
во Варшава. Испрати сите други детали, тој одби. "Всушност,
ИБЦ е поставена во градот на финалето - потврди за нас шефот
Одделот за спорт и novostiynyh емитува НВО "површина" Владимир Нора.
- Во 2008 евра, што се одржа во Австрија и Швајцарија, на пример, ИБЦ е
во Виена, каде што го зеде последниот. Ако биде потврдено гласини дека IBC Евро 2012
ќе биде во Варшава, тогаш тоа значи дека најверојатно ќе и финале. Јас контактиран
со полскиот колеги, и сите тие се многу изненадени од ова, но знам од каде
порасне. Гласини кружи една радио станица «Z», кој во Полска не е
има власт, а претходно распространети информации, дискредитирана
Украина како земја која може да се одржи Евро-2012 ". Исто така, г-дин Нора рече
ни дека зборуваат на ИБЦ во Киев со претставниците на УЕФА биле. Како
варијанти смета Палатата на спорт. Иако, според него, е премногу мал.
Друга опција - изложбен центар на левиот брег. Во FFU додека одбие
веруваат во реалноста на "Варшава" гласини. "Ако на УЕФА сакаат да го изразат загриженост
можности во Украина, тој ќе го направи службено лице - рече "Денес"
Раководител на информации за приватност FFU Сергеј Vasiliev. - Но
дури и на веб-сајтот на полската федерација нема информации за translational
Центар бр. " Сомнежите дека Полјаците биле намерно се шират гласини за недостапноста
нашата земја за 2012 евра, на сите првенство игра да биде домаќин, Vasiliev
коментари внимателно: "Не фактот дека нивните полски колеги се шират."

Share This Post: