Заменик премиерот Игор Сечин не гледа потреба да се обезбеди
Руски заем за Украина, која Киев побара на почетокот на годината.

Украинската страна побара дека ние 4-5 милијарди долари за купување гас за
инекција во подземно складирање (UGS) во пресрет на зимата. Во мај, премиерот Владимир
Путин рече дека тој е подготвен да го разгледа, ако половина од парите ќе им даде на ЕУ. ЕБОР
Други банки имаат неодамна се согласи да одвои до 1, 7 милијарди евра за
Украина во 2009-2010 година, но главно за инвестиции, "Нафтогас" за транспорт на
и гас реформите. Москва е свесна за одлуката на ЕУ и сега анализи, и рече:
Сечин, пишува весникот "Ведомости". "Но, таа треба заем од нас уште.
Всушност, ние веќе даде заем на Украина како аконтација за транзит ", - цитати
издание на зборот заменик-премиер. Овие се исплати на "Гаспром" речиси 2
милијарди евра за транзит на гас во ЕУ до февруари 2010 година, се вели во весникот.
Украина престанаа да плаќаат пари, цитирам, "Ведомости" Службен
Белата куќа. Имаше два начина да се реши проблемот: со учество кредит на Украина
Руските банки или без нив. Киев избра втората опција, рече
придружник хартија. Во друга верзија на Киев. Барање за кредит, направени во
Претходно оваа година, се уште е во сила, весникот го цитираше помошник премиер
Александар Hudyma земја. "Очекуваме," - вели тој.

Share This Post: