77% од Украинците не веруваат комерцијалните банки покажуваат
резултатите од истражувањето на Центарот за Александар Razumkov .

Во исто време не се целосно доверба банки 50, 3% од испитаниците, а не се потпираат на
- 26, 7% имаат целосна доверба во - 2, 1%, повеќе доверба отколку не - 11, 2%, 9, 8
- Неопределени. Политичките партии не се целосно доверени од страна на 38%
испитаниците, 38, 7% - наместо доверба, 3% - во целост му се верува, 13, 4%
- Повеќе доверба, 6, 8% - неопределени. Синдикатите не веруваат
23, 1% од испитаниците, 26, 3% - наместо доверба, 5, 5% - целосно доверлив
20, 5% - а доверба, 24, 6% - неопределени. Јавни организации
Не потпирај се на 22, 6%, 25, 5% - наместо доверба, 6, 5% - во целост
доверба, 24, 6% - повеќе верува, 20, 8% - неопределени. Вест
медиумите не е доверлив, 17 1% од испитаниците, 22, 6% - повеќе
не верувам, 7, 1% - целосно доверлив, 28% - доста доверба, 25, 2% - тешко
одговор. Украина медиумите не им веруваат на 12, 8%, 26, 4% - не толку
доверба, 9, 4% - целосно доверлив, 46, 3% - а доверба, 5% - тешко
одговор. Руските медиуми не се целосно доверени од страна на 15, 3% од испитаниците, 23, 3% - повеќе
не верувам, 8, 7% - целосно доверлив, 35, 5% - а доверба, 17, 1% -
неопределени. Цркви не се целосно доверени од страна на 10, 1% од испитаниците
10, 5% - наместо доверба, 33, 1% - целосно доверлив, 35, 6% - најголема доверба
10, 7% - неопределени.

Share This Post: