Премиерот Јулија Тимошенко изјави дека Украина ќе бидат подготвени
време за грејната сезона . Таа изјави владина седница.

Премиер објави дека гас складирање во Украина е веќе пумпа 22 милијарди
CU. "Денес имаме 22 милијарди кубни метри гас пумпа полна
- Дали 27 милијарди плаќа за секој ден, без оглед на хистеријата на индивидуалните
политичари. И само ќе од ден на ден да го плати. И ќе заврши обуката
за зима грејната сезона е полна со апсолутно полни со технолошки
гас за складирање во Украина ", - рече Тимошенко. Исто така, Тимошенко изјави дека,
дека во термалните централи веќе акумулирано повеќе од 5, 5 милиони тони на јаглен во
подготовка за зимата. "Сега имаме рекорд резерви на земјата, тоа е
повеќе од 5, 5 милиони тони на јаглен, како подготовка за грејната сезона. Секогаш
во времето на максимална nekrizisnye беше се насобрал 3.000.000 денес, и покрај
недостаток на пари, ние ќе го подготви Украина (за зима), сеф, "- изјави шефот на
Владата. Претседателот рече дека во подготовка за зимата ќе биде
тестира подготвеноста на сите технички системи. "Денес ние започне процесот
и подготовка на целиот систем за зима. Земјата се подготвува за есен-зима период
пред сите графикони, нормално, и без некој вид на закана ", - увери
Пишува proUA.

Share This Post: